Monica Macovei vrea urgentarea regionalizării României!

69

De la Timișoara, europarlamentarul Monica Macovei se declară un susținător înfocat și hotărât al regionalizării țării. Ea spune că Timișoara, Timişul și, în general, toate regiunile istorice ale României merită să-și poarte singure de grijă și, mai ales, sa-și hotărască, fiecare în parte, politicile de dezvoltare proprii.

„Nu am agreat tipul de regionalizare propus de Liviu Dragnea pentru că acesta era un simulacru de regionalizare, care suprapunea o autoritate regională peste aceea a președinților de consilii judetene, menținând, practic, un tip de birocrație și un politicianism păguboase pentru cetățeni”, a completat Monica Macovei (foto Facebook MonicaMacovei) , care este și președintele partidului de dreapta M10.

Ea a mai spus, la emisiunea Vocile Banatului de la postul Digi 24 Timișoara, că ar fi corect ca aproximativ 70% din ce produce Timișul să rămână la dispoziția autorităților locale si restul de 30% din fondurile financiare produse de locuitorii județului, să ajungă la bugetul național.

LĂSAȚI UN MESAJ