Modificări în programul Prima Casă 2019. Se introduce limită de vârstă și un venit maxim

4013

Programul Prima Casă 2019 s-ar putea schimba radical, conform unor surse bancare. Băncile deja se pregătesc pentru noile condiţii. Va fi introdusă o vârstă limită şi un venit maxim.

Ministerul Finanţelor vrea transformarea programului în unul strict social. Asta după ce, în ultimii ani, a fost dovedit că unii dintre cei care accesau programul îşi cumpărau case de vacanţă.

Prima Casă se va schimba anul acesta. Conform unor surse bancare, după aproape 10 ani de funcţionare, programul ar urma să fie accesibil doar tinerilor care au cel mult 35 de ani şi care câştigă maximum 3.000 de lei net.

IANCU GUDA, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiari: Oricine cu venituri mai mari de 3.000 de lei şi cu putină rabdare şi gospodărire a bugetului familie poate depune deoparte mai mult de 10% din avansul unui apartament şi atunci nu se pretează.

Până acum, programul Prima Casă putea fi accesat de oricine câştiga cel puţin salariul minim pe economie, cu o condiţie: să returneze banii în maximum 30 de ani.

Băncile vor primi fonduri abia în februarie. Anul acesta, plafonul total de garantare este de două miliarde de lei. În primele 10 luni din 2018, peste 24 de mii de români au luat împrumuturi prin Prima Casă.

sursa – observator.tv

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ