24.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

Modificare importantă privind cardul național de sănătate

Pentru a veni în sprijinul asiguraților și a-i scuti de drumuri suplimentare la casa de asigurări, începând cu data de 26 martie s-a modificat procedura de obținere a cardului național de sănătate duplicat.

”Începând cu data amintită, adeverința înlocuitoare a cardului de sănătate, care până în prezent era valabilă 60 de zile, devine valabilă până la data emiterii cardului duplicat, respectiv data la care cardul duplicat a ajuns la titular fie prin intermediul serviciilor poștale, fie prin casa de asigurări de sănătate.

Adeverințele emise până la data intrării în vigoare a modificărilor își păstrează valabilitatea prevăzută de acestea.

În cazul asiguraților care au cardul pierdut, deteriorat sau furat, pentru obținerea unui card duplicat, trebuie să transmită casei de asigurări următoarele documente:

  • cererea de eliberare a cardului duplicat
  • actul de identitate
  • dovada plăţii contravalorii cardului duplicat de 13,69 lei

Aceste documente se pot depune fie la sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, sau se pot transmite on line in platforma informatică afișată pe site-ul instituției, fără a mai fi necesară deplasarea la sediul casei de asigurări. Se mai pot transmite prin intermediul serviciilor poștale, sau pe adresa de e-mail destinată acestui serviciu respectiv, ceas@cjastm.ro”, a declarat Victor Dumitrașcu, Director General CJAS Timiș.

 

Alte subiecte :

Pe bulevardul Cetății se va desfășura evenimentul „Străzi pentru Comunitate”

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier în data de 14.04.2024, pe Bulevardul Cetății, în...

Un medic reputat s-a sinucis în spitalul în care profesa

Medic de la Institutul de Boli Cardiovasculare C. C Iliescu s-a sinucis Colegii și pacienții încă nu pot înțelege gestul medicului, care era descris drept...

Citește și :