Mobilizare slabă pe șantierul drumului nou de legătură Timișoara – A1 VIDEO

51

Lucrările au pornit pe șantierul viitoarei legături din Timișoara (DN69) și autostrada A1, dar ritmul este tot unul scăzut. Deși noul drum trebuie să fie gata în mai puțin de un an, mobilizarea nu este una mare. Asta deși, la ultima vizită la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, amenința constructorul, alături de cel al centurii de sud, că riscă să rămână fără contract.

„Pe șantierele drumului de legătură cu A1 și VO Timișoara Sud este un ritm de lucru scăzut. Ambele vor intra în procedurile prevăzute de noile prevederi ale legii achizițiilor publice: constructorii vor fi notificați de 3 ori, dacă nu progresează se ajunge la reziliere! Nu îmi doresc să ajungem la aceasta, dar nu pot asista pasiv la pierderea banilor europeni deoarece anumite companii nu își respectă contractele!”, declara Grindeanu.

Investiția de aici se ridică la 260 de milioane de lei. Proiectul „Drum de legătură autostrada A1 Arad – Timișoara – DN69” constă în „realizarea conexiunii autostrazii A1 cu orașul Timișoara și alte drumuri naționale și județene conexe, în vederea descărcării traficului rutier de pe autostrada Arad – Timișoara, cu scopul creșterii mobilității la nivelul infrastructurii rutiere aferente rețelei TEN-T, ce va contribui la promovarea competitivității economice și la îmbunătățirea condițiilor în transportul rutier de mărfuri și călători și la reducerea emisiilor poluante prin eliminarea / reducerea blocajelor de trafic prin reducerea duratelor de transport”.

Drumul va avea zece kilometri și va reduce timpul de ajungere pe autostradă cu apoximativ opt minute. Se vor construi două poduri, șase pasaje și trei noduri rutiere.

VIDEO, AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ