Mobilizare pentru fapte bune, într-un cartier din Timișoara! Foto – Video

265

La biserica cu hramul „Pogorârea Duhului Sfânt”, din cartierul timişorean Dacia au avut loc, ieri, două acţiuni umanitare: una de donare de sânge, acţiune desfăşurată cu sprijinul Centrului de Transfuzie Timişoara, iar cea de-a doua, de consultație, desfăşurată în colaborare cu Policlinica Profilaxis. La acţiune a fost prezent şi Mitropolitul Banatului, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan: „Dacă duminică a fost sărbătoare, a fost Sfânta Liturghie aici, acum este Liturghia după Liturghie, este Liturghia Milosteniei, este Liturghia ajutorării semenilor noştri.

donare de sânge la Parohiei Timișoara Dacia (14)

În această parohie, încă din 2015 s-a inițiat un program de donare de sânge pentru Centrul de Donaţii de Sânge din Timişoara. De data aceasta am extins programul şi am adus şi medici specialişti în cardiologie şi ecografie. Tinerii vin să doneze, iar cei mai în vârstă, vin la consultaţii. Mitropolia Timişoara a donat policlinicii un ecograf în valoare de 30.000 euro, şi deja au ieşit cu el „la plug”, să lucreze pentru oamenii care sunt în suferinţă.

Considerăm că acest act de donare de sânge este de o mare importanţă pentru spitalele din Timişoara, unde există un centru medical universitar, la care se adresează pacienţi din întreaga Zonă a Banatului, precum şi din ţară, deoarece medicina timişoreană este căutată şi de oameni din alte părţi ale ţării”.

Avându-se în vedere cât de preţioasă este sănătatea, Parohia Timişoara-Dacia, în semn de solidaritate şi iubire frăţească, organizează din 2005, astfel de campanii.

sursa foto: mitropolia-banatului.ro

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ