17.9 C
Timișoara
duminică 16 iunie 2024

Misiunea economică timișeană în Australia, oportunitate de creștere a schimburilor comerciale bilaterale prin  contacte de afaceri  directe

În perioada 12 – 23 mai 2024, Camera de Comert, Industrie si Agricultură Timis a organizat prima misiune economică multisectorială în Australia, la Melbourne și Sydney, având ca obiectiv principal prospectarea unei noi piețe de desfacere, identificarea de oportunități de afaceri și investiții și promovarea potențialului de business din România, în vederea stimulării interesului investitorilor australieni.

Au participat 11 companii din Județul Timiș dar și din țară, din diferite sectoare de activitate:
construcții, inginerie, instalații electrice; agricultură; energii regenerabile; comerț cu materiale și echipamente sanitare; comerț cu materiale construcții; servicii de deratizare; servicii privind primirea, încărcarea, descărcarea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice, chimice lichide.
Programul profesional a cuprins vizite și discuții de afaceri, la Melbourne și Sydney, după cum urmează:
În data de 16 mai, delegația de afaceri a participat la întâlnirea cu Paul O’Hagan – Senior Regional Manager UK, Europe & Israel și Antoine Chery – Market Leader UK, Europe & Israel din cadrul Global Victoria din Melbourne, unde a fost prezentat mediul de afaceri și climatul investițional din Australia. Companiile românești și-au prezentat domeniul de activitate și interesul pentru piața australiană.

În data de 22 mai, delegația de afaceri a participat la Sydney, la întâlnirea cu Jason Collins – Director General al European Australian Business Council, unde companiile românești au avut ocazia de afla despre oportunitățile de afaceri locale, contextul investițional, taxe și domeniile care oferă oportunități de business companiilor străine pe piața australiană.

În organizarea misiunii economice și a programului profesional, CCIAT a beneficiat de sprijinul E.S. Domnul Radu-Gabriel SAFTA, Ambasadorul României în Australia, și al Consulatului României la Melbourne.
Misiunea economică a fost condusă de Cristina Coroian, Director Cabinet Președinte CCIAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

FOTO – VIDEO | Mircea Geoană la Timișoara: „Nu mă interesează să candidez pentru PSD la președinție. Va fi anul independenților”

La Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara s-a desfășurat sâmbătă după amiază dezbaterea „Antreprenoriatul românesc: cum stimulăm competitivitatea...

„Stă în puterea noastră să descurajăm ura”, campania socială împotriva discriminării, căreia i s-a alăturat un cunoscut și îndrăgit sociolog

Inspectoratul General al Poliției Române a desfășură o campanie de prevenire, dar și de conștientizare cu privire la mesajele rasiste la adresa minorităților, dar...

Citește și :