Mișcarea Populară vrea să devină mai puternică cu ajutorul ecologiștilor. Video

210

Partidul Mișcării Populare, cu toate că este partid cu reprezentanți în forul parlamentar, nu se bucură de un procentaj prea ridicat. În dorința de a-și mări bazinul de aderenți se încearcă diverse manevre de apropiere între formațiuni cu același discurs și idei politice.
La nivelul județului Timiș, parlamentarul Cornel Sămărtinean, din calitatea sa de președinte al filialei județene, a bătut palma ieri cu Marius Porojan președintele Partidului Ecologist Român de la noi din județ.

S-a crezut de cuvință că dacă se potențează reciproc activitățile celor două grupări creste influența ambelor. Fără prea multe formalități a fost semnat un act de cooperare pe toate planurile. Fără astfel de intrajutorări se va accentua și mai mult bipolaritatea celor două mari partide ce împart acum lumea politică, adică PSD și PNL. Ele sunt momentan vârfurile de lance ale celor două doctrine distincte, cea de dreapta și cea de stânga. Celelate partide sunt în acest moment destul de mici pentru a avea o voce suficient de credibilă în Parlament. Ca să nu mai vorbim de cele ce nu au reprezentanți în legislativ.
Cei doi lideri cred că asta va fi semnalul de coagulare, măcar pe plan local, a partidelor mai mici ce au în comun o viziune de centru dreapta. Se așteaptă alăturarea la această construcție și a PNȚCD-ului sau a partidului Verzilor.

În acest moment PER poate miza pe 10 consilieri din care unul la oraș și nouă în consilii comunale. LA rândul său PMP-ul are 63 de consilieri. Toate problemele ridicate de primari și consilieri vor fi puse pe o listă comună și susținute la București.

De asemenea, în acest final de an, conducerea PMP vrea să finalizeze fuziunea cu UNPR ce trenează de prea multă vreme din motive greu de definit. Poate că se va trece peste toate hopurile și cele două vor da mâna într-un final.

LĂSAȚI UN MESAJ