„Minunile naturii” din Banatul Montan! Una din cele mai pitorești zone ale României. Video

247

Banatul Montan reprezintă, fără doar și poate, una din cele mai pitorești zone de care dispune România. Avem în continuare o problemă în ceea ce privește modul defectuos de promovare al acestor peisaje mirifice pe care le avem în Banatul Montan.

Tocmai de aceea, câțiva tineri inimoși, mari iubitori de natură cărășeană, s-au gândit să realizeze, în ton cu noile tehnologii, o aplicație pe internet care oferă informații utile despre „minunile naturii“ de aici. Reșițeanul Georgian Popovici este autorul acestui demers concretizat în ceea ce astăzi înseamnă aplicația htpps://app.banatul-montan.ro/.

Dincolo de informațiile necesare și utile pentru turiștii care doresc să descopere Banatul Montan de pe  https://app.banatul-montan.ro/ ceea ce impresionează este acest scurt-metraj realizat de Georgian Popovici, Gheorghe Popovici și Florin Smâc cu bogăția pitorească a acestor locuri, un film de 3 minute și 15 secunde pe care merită să-l urmăriți.

Despre realizarea acestui filmuleț, autorul Georgian Popovici ne-a declarat: „Am filmat cu drona, împreună cu tatăl meu, (prof. univ. Gheorghe Popovici) și Florin Smâc, iubitori, la fel ca și mine, ai Banatului Montan iar editarea a fost făcută de un prieten, Dani Vancu.

Ne-am dorit să facem o promovare cât mai spectaculoasă, inedită dar și reală a Banatului Montan. Aici ne-am născut, am copilărit, am crescut și trăim, dar fără subiectivism credem că este cea mai frumoasă zonă a României! Din acest motiv, suntem convinși că zona noastră merită să fie vizitată de români, dar și de străini, la adevărata ei valoarea. Sunt nenumărate locuri, ce îți taie răsuflarea, îți vor umple sufletul de bucurie, dar cel mai bine vă convingeți dumneavoastră, urmărind filmarea noastră.

În plus, vrem să eliminam scuza că: „Avem locuri frumoase, dar noi nu știm să le promovăm!”. Noi credem că este o chestiune de timp, până când oamenii vor descoperi această zonă minunată și mai important ar fi să învățăm să-i primim pe turiști, să le oferim o experiență de neuitat, ca apoi să ne recomande mai departe. Ne-am bucura ca oamenii să zică: “A fost o vacanță minunată, mai venim!” . Am intitulat filmulețul “O vară în Banatul Montan”, deoarece am vrut să evidențiem cele mai frumoase locuri pe care le poți vedea, într-o vară, în Banatul Montan. Am pornit de la Reșița și am mers până la Cazanele Dunării, de la Valea Cernei, unde sunt cunoscutele scările spre Ineleț, până la Oravița, dar și de la Poiana Mărului până la Insula Ostrov, unde sunt peste 100 de cai sălbatici. Toate aceste locuri se pot vedea cu mașina, într-o drumeție pe jos, cu bicicleta sau cu barca. Vor urma mai multe filmulețe de promovare a zonei, realizate cu drona, și sperăm ca cel mai fain să fie: „Un an în Banatul Montan“, ținând cont că am surprins aceste locuri de poveste în cele patru anotimpuri”, afirmă realizatorul scurt metrajului.

mai mult pe: reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ