Minune! Vom circula pe patru benzi de la Timișoara spre autostradă

2112

Drumul care leagă Timișoara de autostrada A1 va fi lărgit la patru benzi. Consiliul Județean Timiș anunță că lansează licitația pentru lucrările de proiectare și execuție la drumul judeţean ce duce spre autostradă.

Agenția Națională pentru Achiziții Publice a validat documentația pentru lucrările de proiectare și execuție la obiectivul de investiții “Modernizare DJ 691: lărgire la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (km 12+975).”

Lucrările se vor realiza pe două sectoare de drum, respectiv de la limita dintre Timișoara și comuna Dumbrăvița până după intersecția cu centura Timișoarei și de la șoseaua de centură până la autostradă.

“Faptul că lansăm licitația pentru lucrările de proiectare și execuție la acest drum este o veste excelentă, deoarece realizarea acestui proiect va aduce mari beneficii municipiului Timișoara și cetățenilor săi. În prezent, DJ 691 nu asigură capacitatea de circulație necesară traficului actual și de perspectivă și nu corespunde cerințelor tehnice necesare preluării circulației rutiere de pe centura de ocolire a Timișoarei și nici de pe autostrada A1-Arad-Timișoara (prin nodul rutier Giarmata). Acesta este motivul pentru care s-a impus accesarea de fonduri europene, prin care să se realizeze sporirea capacității de circulație, prin lărgirea la 4 benzi, cu păstrarea traseului actual și ranforsarea structurii existente. Lucrările se vor realiza pe două sectoare de drum, respectiv de la limita dintre Timișoara și comuna Dumbrăvița până după intersecția cu DN Centura Timișoarei și de la centura Timișoarei până la Autostrada A1”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Ofertele pentru extinderea şoselei la patru benzi vor putea fi depuse până la finalul acestui an. Suma estimată pentru proiectare și execuție depăşeşte 58,1 de milioane de lei, fără TVA, bani europeni.

sursa: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.