Ministrul Sănătății: Cei zece nou-născuţi de la Maternitatea Odobescu din Timişoara vor fi retestaţi la alt laborator

119
bebelus

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, marţi, că cei zece nou născuţi la Maternitatea Odobescu din Timişoara care au fost depistaţi pozitiv la COVID – 19 vor fi retestaţi la un alt laborator de boli infecţioase, menţionând că speră ca testele iniţiale să fie „fals pozitive”.

„Ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Ieri l-am schimbat pe directorul DSP din Timiş, urmează să facem anchete epidemiologice. Ieri am cerut retestarea lăuzelor şi nou născuţilor de acolo pentru a vedea. Sunt 10 nou născuţi, cinci din Timişoara, cinci din judeţele limitrofe, care au şi context pozitiv. Să sperăm că este un test fals pozitiv. Le-am recomandat să se lucreze la un alt laborator, cel al clinicii de boli infecţioase, pentru a vedea dacă într-adevăr rezultatul este pozitiv. Ştiu că patologia la nou născuţi nu este atât de frecventă şi nici atât de gravă şi atunci vrem să verificăm tot ce a fost testat până acum”, a declarat Tătaru.

Tătaru a spus că se poate găsi „o eroare de testare”, având în vedere că este vorba de testări la o vârstă fragedă. „Sunt testări care la o vârstă fragedă nici nu avem reactivitate. În toate studiile din China, Spania sau Italia nu am regăsit la vârste aşa de mici, atunci putem găsi şi o eroare de testare şi, în acest moment, am cerut retestarea la alte laboratoare de boli infecţioase”, a adăugat Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ