Ministrul Eduard Novak, campion paralimpic, pedalează la Lugoj, la Cupa Max Ausnit

103

Eduard Novak are un program destul de aglomerat în aceste zile. Chiar dacă este ministrul tineretului și sportului, Novak se pregătește să participe și el la Jocurile Paralimpice.

Ciclistul participă sâmbătă și duminică la o cursă de verificare, Cupa Max Ausnit, la Lugoj.

Eduard Novak participă la o cursă înainte de Jocurile Paralimpice
„La acest sfârşit de săptămână, intru din nou în competiţie. Participarea la Cupa Max Ausnit este o ocazie perfectă de pregătire şi verificare pentru Jocurile Paralimpice. Anul acesta este şi ediţie aniversară, competiţia de la Lugoj împlinind 10 ani.

Mi-ar prinde bine încurajările voastre de-a lungul celor două probe – contratimp şi fond – care vor avea loc sâmbătă şi duminică. Prin participarea mea la aceste competiţii, aş vrea să încurajez autorităţile din toate zonele ţării să includă strategii de dezvoltare a infrastructurii locale sportive.

Îndemnul meu este ca sportul de masă să fie unul dintre obiectivele lor în politicile locale. Aşa stopăm sedentarismul şi încurajăm un stil de viaţă mai sănătos. Acesta este unul dintre obiectivele mele prin Strategia Naţională pentru Sport”, a postat Eduard Novak pe rețelele de socializare.

Eduard Novak are trei medalii olimpice

Eduard Novak (45 de ani) are un palmares impresionant. El concurează ca ciclist paralimpic rutier şi de pistă. Novak a câștigat prima medalie pentru România la Jocurile Paralimpice, dar şi prima medalie de aur, la Londra, în 2012.

Înainte de a fi ciclist, Novak a fost patinator de viteză timp de 10 ani, perioadă în care a câştigat 11 titluri naţionale şi a stabilit 30 de recorduri naţionale la tineret. Cea mai bună performanţă în afara ţării a fost un loc 10 la Campionatul Mondial de Juniori.

În 1996, când avea 20 de ani, a suferit un accident de mașină, în urma căruia a trebuit să-i fie amputat piciorul drept și visul său de a participa la la Jocurile Olimpice de iarnă de la Nagano a fost spulberat.

Așa că a început să participe în cursele de paraciclism și a devenit profesionist în 2001, iar în 2003 a devenit campion european. În cursele interne, Eduard Novak a câștigat 7 medalii, iar la mondiale are în total 23 de medalii. În 2008 a câștigat medalia e argint la Jocurile Olimpice, iar la Londra 2012 a luat aurul.
Dursa: Digi Sport

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ