Ministrul Economiei, despre sinecurile din companiile de stat: Au salarii exorbitante şi nu se stresează cu munca

70

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR PLUS), a declarat la RFI că în sutele de agenţii şi companii ale statului există „sinecuri de partid”, oameni cu influenţă politică. El a anunţat că va face public totul. „(…) sunt oameni care au şi trusturi media în spate, sunt oameni foarte cunoscuţi unii dintre ei şi nişte reţele foarte puternice, veţi vedea că voi fi atacat din motivul acesta, dar nu mă interesează”, a afirmat Năsui la RFI, scrie news.ro

Claudiu Năsui a afirmat că va elimina agenţiile de stat, unde angajaţii au salarii exorbitante şi nu se stresează prea mult cu munca. „Sunt sute de astfel de cazuri, de agenţii şi de companii care există în România, despre care nu ştie nimeni, care sunt pure sinecuri politice şi care în general au fost folosite pentru salarizarea activului de partid şi alte lucruri asemenea şi a da posturi importante unor oameni care au fost influenţi dintr-un motiv sau altul politic. Lucrul acesta este inacceptabil şi nu se va întâmpla cât sunt eu aici. O să fac public totul şi vom face exact ce am promis în campanie şi ce am făcut în ultimii patru ani, o transparenţă totală cu toate aceste lucruri. Un stat sănătos nu are sute de agenţii şi sute de companii de stat, mai ales care sunt găuri negre şi care sunt finanţate perpetuu din banii contribuabililor”, a declarat el.

„Acum depinde ce face compania sau agenţia. Dacă sunt oameni care muncesc şi care fac lucruri bune, pot să se integreze în alte structuri ale statului, unde e nevoie de ei, că în momentul acesta de exemplu e nevoie de oameni pe scheme de ajutor de stat. Dar să ştiţi că oamenii care sunt acolo pe salariile exorbitante şi oamenii care sunt în astfel de sinecuri nu se stresează prea mult cu munca, sunt acolo strict pentru a lua salariul şi alt motiv nu pare că au”, a susţinut el.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ