Ministerul Sănătății a început distribuirea vaccinului antigripal, Timișul nu e pe prima listă

94

Luni a început livrarea celor un milion de doze de vaccin antigripal, conform anunțului furnizorului de vaccin către Ministerul Sănătății (MS), cele mai multe bucați urmând să ajungă la Constanța, Prahova și Buzău, anunță MS.

Conform sursei citate, contractul încheiat cu câștigătorul licitației de achiziție prevede ca livrarea să se facă de către furnizor direct în teritoriu, la direcțiile de sănătatea publică.

„Luni vor fi livrate vaccinurile gripale către direcțiile de sănătate publică din: Constanța (91.170 doze), București (36.630 doze), Ilfov (6.520 doze), Călărași (20.207 doze), Giurgiu (5.215 doze), Teleorman(17.780 doze), Buzău ( 23.487 doze), Prahova (43.465 doze), urmând ca în cel mai scurt timp procesul de distribuire a vaccinului să fie finalizat la nivel național”, potrivit unui comunicat de presă al MS.

Pentru a evita situațiile de întârziere în aprovizionarea cu vaccin antigripal, Ministerul Sănătății a încheiat, pentru prima oară, un acord –cadru pentru achiziția vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani. De altfel, Ministerul Sănătății încheie acorduri-cadru pentru toate tipurile de vaccin.

Anul acesta, Ministerul Sănătății va achiziționa peste un milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu față de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc, potrivit oficialilor ministerului.

Conform ultimelor date furnizate de către Institutul de Sănătate Publică, pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecții respiratorii acute încadrându-se în intervalul așteptat pentru această perioadă.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripa clinic, IACRS și pneumonii) a fost de 83.563, cu 3.7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (86.996) și cu 7.6% mai mare față de cel înregistrat în săptămâna precedentă (79.895).

LĂSAȚI UN MESAJ