Ministerul Afacerilor Externe va promova Timișoara. Model de multiculturalism, diversitate, creativitate contemporană, inovație și spirit european…

487

Ministerul Afacerilor Externe salută alegerea orașului Timișoara ”Capitală Europeană a Culturii” în 2021.

Orașul care a candidat cu proiectul ”Luminează orașul prin tine”, spune MAE, este recunoscut nu numai pentru tradițiile sale, fiind, așa cum sugerează și ideea simbolică a proiectului, primul oraș din Europa continentală cu iluminare stradală electrică, dar și pentru efervescența sa culturală de astăzi.

”Selecția Timișoarei s-a făcut dintr-un număr important de candidaturi, cele 14 orașe care s-au înscris inițial demonstrând oferta culturală a României în peisajul european și internațional, tradițiile multiculturale și deschiderea către spiritul european și internațional, originalitatea și creativitatea comunităților de artiști de pe întreg cuprinsul țării” – subliniază MAE.

Ministerul Afacerilor Externe va include între prioritățile sale de diplomație publică și culturală din următorii ani promovarea Timișoarei, în colaborare cu Ministerul Culturii, cu autoritățile locale și cu organizații nonguvernamentale. Astfel, misiunile diplomatice, oficiile consulare și institutele culturale românești din străinătate vor contribui, prin mijloacele specifice, la pregătirea și promovarea prestigiosului statut dobândit de Timișoara — model de multiculturalism, diversitate, creativitate contemporană, inovație și spirit european.

LĂSAȚI UN MESAJ