Milioane de euro vor schimba complet centrul unui municipiu din vestul țării!

301

Autorităţile din Deva au cheltuit 90.000 de lei pentru realizarea documentaţiei unui proiect pe fonduri UE, menit să schimbe înfăţişarea centrului municipiului.

Zona dintre Piaţa Victoriei şi Poşta Veche, precum şi Parcul I. C. Brătianu vor fi reabilitate în cadrul unui proiect pentru care Primăria Deva speră să obţină finanţare de la Uniunea Europeană, prin Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile a municipiilor reşedinţe de judeţ. Investiţia va include crearea unei noi zone pietonale şi modernizarea infrastructurii existente. Municipalitatea a atribuit cu 90.000 de lei serviciile de elaborare a documentaţiilor DALI, care cuprind: studii de teren, DTAC, documentaţii pentru obţinerea avizelor şi acordurilor, calculul emisiilor de noxe. Conform Strategiei integrate de dezvoltare a municipiului Deva 2014 – 2020, în care proiectul „Reorganizarea spaţiului urban din zona Poşta Veche – Piaţa Victoriei – Parc I.C. Bratianu şi transformarea lui în zona pietonală / semipietonală” era la stadiul de „idee”, investiţia era estimată la trei milioane de euro.

Piaţa Victoriei din Deva a mai fost inclusă într-un proiect finanţat cu fonduri de la Uniunea Europeană, derulat până în anul 2012. Au fost cheltuiţi aproape 2,5 milioane de euro pentru reamenajarea zonei şi realizarea unei fântâni arteziene, dotată cu peste 200 de pompe şi duze, cu numeroase leduri, şi un sistem de redare a unor melodii, după un program prestabilit.

Citește mai mult pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ