31.6 C
Timișoara
duminică 23 iunie 2024

Milioane de euro vor fi ,,inunda”, de astăzi, economia din Regiunea de Vest! Foto-video

Astăzi la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest din cadrul Regio, a avut loc semnarea unei noi tranșe de 21 contracte de finanțare cu firme din cadrul regiunii. La eveniment au participat reprezentanții firmelor care vor primi finanțare, alături de directorul general al ADR Vest, domnul Sorin MAXIM.
Proiectele contractate cumulează o valoare totală de 12,63 milioane euro, finanțarea nerambursabilă fiind de 6,28 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,6513 lei/euro).
Finanțarea nerambursabilă obținută de aceste firme este acordată în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, axa prioritară 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.1 A. – Microîntreprinderi și Prioritatea de investiții 2.2 IMM.
Firmele care vor primi finanțare activează în sectoarele construcții, industria prelucrătoare (fabricare beton, producție tuburi, țevi, profile tubulare si accesorii din otel, operațiuni mecanică generală, fabricare instrumente și dispozitive pentru masură, verificare și control, piese si accesorii pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule, subansambluri electronice, producție mobilă), recuperarea materialelor reciclabile sortate, activități de televiziune, dar și în domeniul hotelier, prelucrare date, arhitectură, precum și sănătate umană și centre de fitness.
Prin implementarea acestor proiecte vor fi construite și modernizate spații de producție/servicii și se vor achiziționa echipamente, inclusiv programe informatice, care vor contribui la creșterea competitivității economice, la dezvoltarea de noi produse sau servicii și vor genera 60 de locuri noi de muncă.
“ Am avut din nou un calup de 21 de proiecte pentru zona de IMM şi zona de microintreprinderi, pentru care s-au semnat contractile, proiecte care generează peste 60 locuri de muncă, care aduc plusvaloare regiunii în ceea ce înseamnă impactul economic pentru că, déjà ne apropiem de o finanţare, peste 100% putem spune în ceea ce priveşte cele două component, atât la microintreprinderi cât şi la zona de IMM”, a spus directorul ADR, Sorin Maxim

12 din cele 21 contracte semnate astăzi au fost depuse în cadrul apelului de proiecte 2.1A Microîntreprinderi.
De asemenea, celelalte 9 proiecte contractate astăzi au fost depuse în cadrul apelului de proiecte 2.2. IMM.
La nivelul regiunii Vest, în cadrul POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 260 proiecte, în valoarea totală de 235,96 milioane euro, valoarea nerambursabilă fiind de 189,48 milioane euro.
În cadrul Priorității de investiții 2.1. Microîntreprinderi sunt contractate 194 proiecte cu o valoare nerambursabilă de 29,66 milioane euro, reprezentând 107,62% din alocarea regională.


În cadrul Priorității de investiții 2.2. IMM sunt contractate 30 proiecte cu o valoare nerambursabilă de 16,82 milioane euro, reprezentând 82,61% din alocarea regională.
Atât apelul de proiecte destinat microîntreprinderilor, cât și cel destinat IMM-urilor sunt în prezent închise.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un bărbat de 38 de ani a amenințat că se sinucide

Duminică în jurul orei 12:30, un bărbat din Calea Șagului trăia unul dintre cele mai dificile momente ale vieții sale. Acesta, suferind, arunca obiecte...

De Rusalii, polițiștii veghează asupra liniștii și ordinii publice

Cu prilejul Rusaliilor, peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș vor veghea în tot județul, pentru ca liniștea și ordinea...

Citește și :