Milioane de euro din alocații și ajutoare ilegale în Germania, în vestul țării

99

Trei români din Bihor au orchestrat o escrocherie de 1,5 milioane euro în Germania, falsificând acte pentru a obține ilegal alocații pentru copii și ajutoare pentru firmele cu probleme financiare. Doi dintre indivizi au fost arestați deja, iar al treilea tocmai a fost reperat în România.

Casele românilor care au escrocat statul german sunt impunătoare pentru satul Cheriu din județul Bihor, scrie Digi24.ro. Gardurile au blazoane cu lei auriți și nimeni nu știe exact cum au făcut proprietarii această avere.

„Dețin vreo patru imobile, din actele ce rezultă de la noi. Sunt o familie de 7-8 persoane, probleme nu am avut cu ei, sunt cu plățile la zi. Îi cunosc mai puțin, că probabil nu stau prin comună, că-s plecați”, afirmă Ioan Gligor, primarul comunei Oșorhei.

„Autoritățile germane au emis pe numele acestuia două mandate europene de arestare, fiind bănuit pe teritoriul Germaniei de comiterea infracțiunilor de fals, uz de fals, înșelăciune și evaziune fiscală, prin încasarea ilegală a unor drepturi care nu i se cuveneau”, a declarat comisar-șef Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Presa germană scrie că rețeaua a solicitat ilegal alocații pentru 102 copii, dar și peste 100 de ajutoare financiare pentru firmele cu probleme financiare, din cauza pandemiei de Covid. Actele erau însă false, iar frauda ajunge la 1,5 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ