Milioane de efemeride au apărut pe malul Mureşului

192

Milioane de efemeride au apărut, luni seară, chiar în a doua zi de Rusalii, pe malul Mureşului, la marginea municipiului Arad, fenomen care durează trei zile, timp în care fluturii, numiţi popular „rusalii“ pentru că apar în perioada acestei sărbători, se împerechează şi mor, însă oferă spectacol pentru trecători şi cantităţi mari de momeală pentru pescarii care îi prind.

Efemeridele apar în fiecare an în acelaşi loc de la marginea oraşului, iar pescarii ştiu deja perioada în care le pot vâna, pentru a-şi face provizii de momeală pentru peşti.

„În astea două-trei zile nu venim aici la pescuit, pentru că nu ar avea rost, e prea multă hrană pentru peşti ca să mai tragă la undiţă. Venim ca să prindem efemeridele cu plase, le folosim ulterior la pescuit. Este o momeală foarte bună, păstrăm insectele în cutii la congelator tot anul“, a declarat unul dintre pescarii care vânează efemeridele în această perioadă.

Prezenţa fluturilor oferă un adevărat spectacol pentru trecători, fiind ca o perdea de insecte care se mişcă deasupra apei. Reprezentanţii Parcului Natural Lunca Mureşului spun că prezenţa acestor insecte este şi un bun indicator pentru calitatea apei râului, pentru că poluarea nu ar permite dezvoltarea larvelor.

LĂSAȚI UN MESAJ