Miliardar cu afaceri grele în vestul țării, șapte ani de pușcărie cu executare!

3100

Patronul din umbră al unui mare centru comercial din Oradea, omul de afaceri Gabriel Puiu Popovici, intrat recent în faliment, a fost condamnat miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani închisoare, în dosarul „Băneasa”. Decizia judecătorilor este definitivă scrie ebihoreanul.ro.

Judecarea în acest dosar a început în decembrie 2012. În esenţă, procurorii au arătat în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 2000 – 2004, Ioan Niculae Alecu, pe atunci rector al universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, beneficiind de sprijinul interesat al lui Gabriel Popoviciu, „în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale”, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparţinând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de Popoviciu.

Anchetatorii au mai arătat că, în urma „afacerilor”, „Universitatea de Ştiinţe Agricole nu a avut niciun beneficiu, dimpotrivă, a pierdut suprafaţa de teren aferentă fermei Băneasa pe care o avea în administrare şi în exploatare, iniţial. Ca urmare a eliberării titlului de proprietate pe suprafaţa de 224 ha a fost cauzat statului un prejudiciu de 335.387.260 lei. Prejudiciul cauzat USAMV Bucureşti se ridică la suma de 619.472.218 lei şi se compune din valoarea terenurilor aportate prin subevaluare la capitalul social al SC Băneasa Investments SA şi din scoaterea din societate a sumelor de bani care fuseseră aportate la capitalul social, lipsind societatea de capital de lucru”, mai spun procurorii.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat iniţial în iunie 2016 de Curtea de Apel Bucureşti la nouă ani de închisoare cu executare.

LĂSAȚI UN MESAJ