Mii de asiguraţi din Timiş au rămas fără carduri de sănătate în ultimul an. Ce au de făcut

461
card de sanatate

Mii de timişeni au rămas, în ultimele 12 luni, fără cardul de sănătate. Fie pentru că l-au pierdut, fie pentru că l-au deteriorat sau le-a fost furat.

Potrivit datelor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş, aproape 7.000 de asiguraţi au cerut refacerea cardului de sănătate. Cei care păţesc astfel de neplăceri pot cere un nou card la sediul Casei de pe strada Corbului.

“În situaţia în care, unui asigurat i-a fost furat, a pierdut sau i s-a deteriorat cardul de sănătate din diverse motive, asiguratul poate solicita CJAS tipărirea unui nou card naţional. Pentru aceasta este nevoie de completarea unei cereri tip, achitarea sumei de 14,87 lei şi copie după cartea de identitat/buletin. În ultimul an, 6.768 de persoane au solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş tipărirea unui card duplicat din diverse motive ( furt, pierdere, deterioare)”, a precizat Victor Dumitrascu, directorul CJAS Timiş.

Cardurile de sănătate sunt obligatorii pentru cei care doresc să nu plătescă serviciile medicale publice. Acestea se distribuie prin Poşta Română, care, din păcate, a reuşit să piardă multe. O veste bună este că valabilitatea cardurilor a crescut de la 5 la 7 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ