Alți migranți prinși când încercau să treacă ilegal frontiera, prin vestul țării

137

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig, judeţul Bihor, au depistat 17 cetăţeni din Irak şi Siria, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu ajutorul unei călăuze turce. Aceştia au vrut să ajungă într-un stat Schengen.

Poliţiştii din Bihor au oprit pentru control, în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, pe raza localităţii Săcuieni, o autoutilitară marca Ford Transit şi l-au legitimat pe şofer, un cetăţean turc, în vârstă de 33 de ani.

În maşină, poliţiştii au descoperit, întinse pe podea, 17 persoane de origine afroasiatică.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei din autoutilitară sunt cetăţeni sirieni şi irakieni, 10 bărbaţi, două femei şi cinci minori, adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 46 de ani, iar minorii între 1 şi 14 ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România. Aceştia intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

 Şoferul a declarat faptul că a fost abordat de câţiva cetăţeni străini în Timişoara, aceştia rugându-l să-i transporte într-o localitate din apropierea frontierei.

Poliţiştii de frontieră bihoreni au întocmit migranţilor dosare penale pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar călăuzei, pentru trafic de migranţi.

De asemenea, cetăţeanul turc a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ