Migranți, descoperiți ascunși într-un microbuz, pe A1 VIDEO

85

Zece migranți au fost descoperiți, ascunși în compartimentul de marfă al unui microbuz, pe autostrada A1, între Timișoara și Arad. Transfugii urmau să fie duși peste graniță, în Ungaria. Însă, în baza informațiilor obținute, polițiștii de frontieră au interceptat transportul.

”În data de 30.04.2020, în jurul orei 21.30, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timișoara s-a derulat o acțiune privind combaterea traficului de migranți în cooperare cu I.P.J. Timiș, Biroul Rutier, ocazie cu care a fost organizat în zona de competență un filtru pe autostrada A1. Astfel, polițiștii de frontieră împreună cu polițistii de la rutieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unui microbuz, care se deplasa spre municipiul Arad și despre care existau suspiciuni că transportă migranți din municipiul Timișoara către frontiera cu Ungaria.

În urma acțiunii, mijlocul de transport a fost oprit, iar în interiorul compartimentului marfa au fost descoperite ascunse zece persoane, toți bărbați. Microbuzul în cauză era condus de un cetățean român, în vârstă de 22 ani, însoțit fiind de un conațional , în vârstă de 18 ani, ambii cu domiciliul în județul Timiș. Toate persoanele în cauză și mijlocul de transport au fost conduse la sediul I.T.P.F. Timișoara pentru continuarea cercetărilor”, a transmis Poliția de Frontieră.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele ascunse sunt cetățeni din Siria și au vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani, care au declarat că doreau să ajungă în Austria. Cei doi români au mai declarat că au preluat cetățenii străini din Timișoara și urmau să-i transporte într-o parcare de TIR de pe autostrada A1, pentru care urmau să primească suma 1.000 lei. În cauză, poliţiştii de frontieră au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii ,,trecerea ilegală a frontierei de stat”, pentru cetățenii sirieni și infracțiunea de trafic de migranți pentru cei doi români, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Față de cei doi cetățeni români s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar cetățenii sirieni au fost introduși într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ