Migranţi deconspiraţi de taximetriştii care i-au preluat de la graniţa cu Serbia. Foto-Video

333

Mai mulţi migranți din Kosovo au fost reţinuţi de poliţiştii de fronieră din Jimbolia după ce au intrat ilegal, în ţara noastră. Ei veneau din Serbia, iar când au ajuns în Timiş au chemat trei taxiuri care să îi ducă mai departe, cel mai probabil spre vama cu Ungaria. Spre ghinionul celor şapte migranţi, taximetriştii au bănuit că ceva nu este în ordine şi au anunţat autorităţile.

frontiera migrani13„În data de 22.03.2018, în jurul orei 12.30, acţionând în baza unor informații primite de la o firma de taximetrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, județul Timiș, au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, pe comunicația Grabat – Jimbolia, au fost depistate trei taximetre în care se aflau ca pasageri şapte cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt șapte cetăţeni din Kosovo, toți bărbați, având vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani. Bărbaţii nu aveau documente valabile pentru trecerea frontierei şi au declarat ca au încercat să treacă ilegal din Serbia pentru a ajunge în Elveția”, transmite Poliţia de Frontieră Timişoara.

Cele șapte persoane au fost preluate de către autorităţile de frontieră sârbe în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

Oamenii legii fac apel la transportatori să aibă grijă pe cine preiau, mai ales în zonele de graniță, şi dacă au suspiciuni, să anunţe poliţiştii la un număr special.

„Pornind de la acest caz, recomandăm încă o dată cetăţenilor care desfăşoară activităţi de transport şi taximetrie să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 0219590”, mai transmit poliţişti.

LĂSAȚI UN MESAJ