Migranți care nu respectau restricțiile, depistați în Timișoara. Erau hrăniți de enoriași, pe un teren de fotbal

164

Mai mulți migranți au fost depistați, din nou, de polițiștii locali în Timișoara, în zona Gara de Nord – Iosefin. O parte dintre ei erau hrăniți de enoriașii unei biserici, dar erau adunați pe un teren de fotbal fără să poarte mască sau să fie distanțați. Timișorenii au început să reclame prezența a tot mai multor migranți în aceste cartiere din oraș.

„În timpul patrulărilor de joi seara, polițiștii locali au observat pe Splaiul T. Vladimirescu, pe terenul de sport situat vizavi de Biserica Creștină Baptistă Behtel, un număr de aproximativ 40 de persoane provenind din țări precum Pakistan, Afganistan și Siria. Aceștia serveau o masă caldă și ceai, oferite de enoriașii bisericii menționate. Cât despre distanțare socială sau alte măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, nici vorbă!

Prin urmare, acestora din urmă li s-au adus la cunoștință problemele cauzate de migranți, precum și faptul că adunările publice care presupun număr mare de persoane sunt interzise în această perioadă. Tot în urma verificărilor din zona Gării de Nord, polițiștii locali au depistat și două persoane de origine afgană, care nu dețineau documente asupra lor și au declarat că au trecut fraudulos frontiera de stat a României, motiv pentru care, după ce au fost verificate de un echipaj al Ambulanței solicitat la fața locului, au fost predate unui echipaj al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș”, a transmis Poliția Locală.

Polițiștii locali au continuat verificările în perimetrul Gării, pe peron și în fața locației, aplicând 9 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor de conviețuire socială. Un cetățean a mai sesizat că pe B-dul N. Titulescu, la etajele 4 și 5 al imobilului cu numărul 10, se află 4 persoane care și-au amenajat locuri de dormit în bloc, fac mizerie, consumă alcool, spre indignarea cetățenilor care locuiesc acolo.

Polițiștii locali au constatat că persoanele în cauză sunt oameni fără adăpost, care provin din Botoșani, fiind sancționați și preluați din zona respectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ