Microbuz cu turiști români, implicat într-un accident grav în Turcia. Bilanţ grav: doi morți și 14 răniți

700

Doi români au murit într-un accident rutier, în Turcia, într-o zonă situată între localităţile Manavgat şi Akseki, iar alţi 14 români care se aflau în microbuz au fost transportaţi la spitale pentru îngrijiri medicale, a informat, luni, Ministerul Afacerilor Externe.

Instituţia precizează că, luni, a avut loc în Turcia un accident de microbuz în care se aflau 16 turişti de cetăţenie română, produs într-o zonă situată între localităţile Manavgat şi Akseki.

Potrivit informaţiilor obţinute prin intermediul Ambasadei României la Ankara, doi cetăţeni români au decedat, iar alţi 14 au fost transportaţi la două spitale din apropiere, pentru acordarea îngrijirilor medicale.

De asemenea, MAE mai precizează că o echipă consulară este în drum spre spitalul în care se află cetăţenii români pentru a verifica situaţia acestora şi a menţine contactul cu medicii curanţi.

Un reprezentant al Consulatului Onorific al României la Antalya se află în drum spre spitalul în care se află cetăţenii români pentru acordarea asistenţei necesare.

În acelaşi timp, ambasadorul României la Ankara se află în contact permanent cu guvernatorul provinciei Antalya şi cu directorii spitalelor în care se află cetăţenii români. Ambasadorul român a cerut asistenţă ministerului turc al afacerilor externe în vederea obţinerii tuturor informaţiilor legate de cazul aflat în atenţie şi acordarea sprijinului necesar, mai informează MAE.

Ambasada României la Ankara păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile turce competente, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale, relatează antena3.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.