Mesajul răvășitor al doctorului Virgil Musta către medici și comunitate

4181

 

 

 

 

APEL CĂTRE TOȚI COLEGII MEI!

 

Este strigătul unuia dintre salvatorii de la spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Vezi mai jos apelul lui către toți cei cu care luptă acum cot la cot pentru a vindeca oamenii de coronavirus

Mă refer acum la toți cei care suntem implicați într-un fel sau altul, fie direct, fie ca suport de orice fel în exercitarea actului medical.

Știu că și noi suntem oameni, avem și noi familii, iar mijloacele și modul în care lucrăm în aceste zile sunt departe de ceea ce ne-am dori.

Dar, ACUM este nevoie mai mult ca niciodată de noi! Nu avem o profesie oarecare, știam de la început că implică multe responsabilități și riscuri, dar ne-am ales-o „la bine și la greu”!

Trebuie să acționăm inteligent și într-adevăr să protejăm colegii care intră în grupele de risc, dar ceilalți mai devreme sau mai târziu probabil tot vor face boala, și mulți dintre ei vor trece prin boală fără să știe (la fel ca restul populației, de altfel). Până la urmă, boala o putem lua și noi din oraș, nu doar din spital. În plus, din tot ce știm până acum, peste 80% din cazuri se vindecă rapid.

În profesia noastră suntem obișnuiți cu diverse boli, multe care pot avea consecințe mult mai grave.

Nu intrați în panică, nu luați decizii pripite acum când oamenii au nevoie de noi toți!

În spitale, dacă se respectă măsurile de protecție riscurile sunt mai mici decât în exterior. Solicitați echipamente de protecție, solicitați-vă drepturile, solicitați ajutor, dar rămâneți uniți, rămâneți „pe baricade”, vom depăși împreună această perioadă.

Sunt onorat că fac parte din această breaslă, am văzut și văd zilnic colegi care în aceste momente, în condiții foarte grele de lucru, își fac datoria și dau încredere și celor din jurul lor să meargă mai departe, să nu renunțe.

Dumnezeu să ne dea înțelepciunea de a face ce trebuie și ce este mai bine pentru TOȚI!

Vă mulțumesc anticipat pentru efortul imens al fiecăruia dintre voi!

Numai împreună vom reuși!

Dr. Virgil Musta

 

1 COMENTARIU

  1. Gratitudine și respect distinsului domn Dr. Virgil Musta și tuturor colaboratorilor Domniei sale! Toți cetățenii responsabili se comportă ca niște oameni-oameni, adică respectă regulile care previn difuzarea contagierii cu COVID-19. Din nefericire, există persoane cu tulburări psihice și indivizi lipsiți de minimă inteligență, educație care se comportă violent și iresponsabil. Cum există, și persoane ce se văicăresc precum niște copii răzgâiați, toate acești concetățeni creând probleme serioase tuituror. La fel s-au manifestat, mereu, speriind Occidentul cu primitivismul lor. Citind multe comentarii agramate, triviale de pe bloguri, avem îndreptățirea să fim îngrijorați, dezgustați. Doamne Sfinte, limprezește-le mintea!

LĂSAȚI UN MESAJ