Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la sărbătoarea Sfintelor Paști 2017-VIDEO

247

Întâistătătorul BOR îndeamnă ca, în aceste zile, să aducem lumină în familiile celor săraci și bolnavi.

„De aceea, în noaptea de Paști și în toată perioada pascală, timp de 40 de zile, cântăm troparul: ‘Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le’. De asemenea, cântăm: ‘Acum toate s-au umplut de lumină: și cerul și pământul și cele de sub pământ’ sau ‘Să se veselească cele cerești și să se bucure cele pământești, că a făcut biruință cu brațul Său Domnul'”, se menționează în mesaj, transmis marți AGERPRES de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

„În aceste zile de lumină, pace și bucurie, primite de la Hristos-Domnul, suntem chemați să arătăm lumină, pace și bucurie, în familie și în societate, mai ales ajutând pe cei bolnavi, pe orfani, pe bătrâni, pe săraci și pe cei care sunt însingurați și întristați. Să nu uităm nici pe românii care se află printre străini, ci să-i purtăm în rugăciunile și în iubirea noastră”, mai spune patriarhul.

Cu prilejul Sfintelor Paști, PF Daniel adresează „tuturor doriri de sănătate și mântuire, pace și bucurie, dimpreună cu salutul pascal: Hristos a înviat!”.

sursa. www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ