Mesajul lui Virgil Musta: „Noua tulpină a coronavirusului poate crea premisele unui al treilea val pandemic”

  372

  Virgil Musta, medicul epidemiolog de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a vorbit, luni, despre noua tulpină a SARS-COV-2, care a început să se răspândească dinspre Regatul Unit spre Europa.

  Musta spune că acest val poate fi controlat dacă se impun măsuri dure. „Noua tulpină creează premisele unui al treilea val, ceea ce face ca sistemele de sănătate, care sunt deja sub o presiune deja foarte mare, să nu mai facă față, de aceea este necesar să se ia măsuri din fașă, pentru a nu se ajunge la o contagiozitate foarte mare.Este cu cunoscut în știința medicală că virușii suferă mai multe mutații, dar de obicei acestea sunt minore.

  S-au mai descoperit pe parcursul acestui an mai multe mutații, dar care se pare că nu au influențat nici patogenitatea, nici contagiozitatea acestui virus. În această situație sunt două mutații a proteinei care fixează virusul de celulă și permite intrarea în celulă și crește contagiozitatea și transmisibilitatea bolii.

  Apare o transmitere intensă, foarte greu de stăpânit pentru că vin în același timp cu un un număr de cazuri severe și critice care necesită internare în terapie intensivă și deja locurile sunt limitate”, a explicat epidemiologul la B1TV.

  „Am înțeles că deja s-au luat măsuri, în sensul că traficul este oprit pe cale aeriană, iar persoanele care vin din Marea Britanie sunt carantinate . În momentul în care o zonă este carantinată, riscul de a se transmite scade. Este necesar să se ia aceste măsuri pentru că altfel vom avea și mai mult de suferit.

  Din câte am înțeles, mutațiile nu au efect asupra patogenității, asupra severității, dar se știe că un număr mare de cazuri vine cu un număr mare de cazuri severe, pentru că va cuprinde și persoanele cu risc, care evoluează sever, deci există consecințe și în acest sens”, a declarat medicul.

   

  1 COMENTARIU

  1. […] Virgil Musta, medicul epidemiolog de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a vorbit, luni, despre noua tulpină a SARS-COV-2, care a început să se răspândească dinspre Regatul Unit spre Europa, conform, banatulazi.ro. […]

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.