Mesajul disperat al directorului de la Boli Infecțioase: „Pacienții cred în teoria conspirației, nu în medicamente”

327

Directorul Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, un spital cu rezultate bune în lupta cu coronavirusul, spune că în oraș au început să crească din nou numărul de cazuri noi, după o perioada în care numărul noilor îmbolnăviri a scăzut constant. Însă acum medicii nu luptă doar cu boala în sine, ci și cu inconștiența multor pacienți care „cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos”.

„La Babeș mai avem 6 sau 7 locuri libere, dar este o dinamică continuă, pentru că ne ajutăm cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau ușoare. La noi, Terapia Intensivă este plină, sunt 4 locuri și toate sunt ocupate, sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos. Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea să facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă și nu putem decât să îi dăm tratament suportiv”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

„Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptăm. Suntem dezarmați. Toată munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor să facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța și cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienți relativ tineri, între 50 și 70 de ani”, a mai spus medicul Cristian Oancea.

LĂSAȚI UN MESAJ