Membru al PSD Timiş, numit Secretar de Stat la Ministerul Culturii. Noroc că nu este director de instituție teatrală

329

Timișoara culturală trimite un nou secretar de stat la București. Este ca un făcut, provine tot din lumea teatrului. Precis va face treabă bună fiind cunoscute performanțele sale în toate proiectele în care s-a implicat. Singura necunoscută rămâne perisabilitatea sau dimpotrivă a Guvernului actual.

Ca să aplicăm crezul dintotdeauna al scenei ce are două fețe, una tragică și una veselă, ar trebui să zâmbim trist pe seama vulnerabilităților din ciocnirea politică vs. cultură. Și să constatăm cu zâmbet amar că Ion Ardeal Ieremia este un mare norocos că nu este director de teatru. Dacă ar fi fost, precis era destituit din post la întoarcerea acasă.

Ion Ardeal Ieremia, membru al Organizației PSD Timiş, a fost numit în funcția de Secretar de Stat în Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Numirea a fost făcută de către premierul Viorica Dăncilă, care se alătură eforturilor de susținere a proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Ion Ardeal Ieremia, regizor, a devenit parte a echipei PSD Timiș înainte de alegerile locale din 2016, ca reprezentat al societății civile.

„Prioritatea este sprijinirea proiectelor dedicate Anului Centenar și eforturilor ministrului George Ivașcu în dinamizarea activității instituționale. Provin din mediul cultural și cunosc bine domeniul, de aceea cred că voi putea să dezvolt o relație apropiată cu oamenii de cultură. Am primit vestea cu optimism și sunt conștient de responsabilitatea pe care o voi avea în ceea ce privește proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană”, a declarat Ion Ardeal Ieremia.

Președintele interimar al PSD Timiș, Călin Dobra, salută decizia luată de către Guvernul României.

„PSD Timiș dă un semnal clar privind proiectul cultural pentru 2021 prin numirea unui profesionist în conducerea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale. Instituțiile din Timiș implicate în acest proiect vor avea un partener serios în persoana colegului nostru care din poziția de consilier local a fost aproape și cunoaște bine provocările care apar în implementarea unui asemenea demers. În același timp așteptările din partea organizației și comunității sunt extrem de mari în găsirea soluțiilor de sprijinire a proiectului atât la nivel local cât și la nivel guvernamental”, a precizat președintele interimar al PSD Timiș, Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ