Melisa se hotărăște să plece 

126
Era după-amiază atunci când Melisa se decise, în sfârșit, să iasă din casa aceea încărcată de iederă de jos până sus, motiv pentru care trecătorii de pe strada liniștită și extrem de cochetă nu ghiceau niciodată cum arată cu adevărat clădirea respectivă. Vila cu două etaje aparținuse unui judecător din perioada interbelică și era situată într-una dintre cele mai bune zone rezidențiale ale orașului din câmpie. Mult timp ea a fost locuită de un potentat din vechiul regim comunist, care o păstrase exact așa cum fusese încă de la început, fără să-i aducă vreo îmbunătățire, vreme de peste 30 de ani, cât acesta a locuit aici, împreună cu familia sa.

Când Melisa a trecut din întâmplare prin cartier, într-o seară de vară fierbinte, cu mașina sa, un Audi A 5 roșu aprins, primul lucru care a făcut-o să tresară a fost tocmai felul în care arăta vila, acoperită complet cu iederă. Atrasă mereu de lucruri și gesturi spectaculoase, pesemne din acest motiv a și ales cariera de psihiatru, fata, pe atunci în vârstă de 25 de ani, s-a gândit, instant, să-i propună tatălui ei să-i facă proprietarului oferta de a le vinde casa!

Firește, casa era foarte scumpă, însă, nici pe de parte nu acesta ar fi fost marele impediment în finalizarea afacerii. Melisa știa bine cât de mare era averea ,,bătrânului”, cum îl mai alinta ea uneori, deși tatăl său, unul dintre ,,regii” imobiliarelor din vestul țării, abia împlinise pe atunci 55 de ani.

Avocatul care deținea casa s-a tocmit din greu până a fost convins să o vândă pentru o sumă care bătea jumătatea de milion de dolari.

,,Totul are un preț pe lumea asta, domnule avocat, iar dumneata ai primit prețul corect!” i-a suflat, cu o nuanță limpede de sarcasm în voce, tatăl studentei la psihiatrie pe atunci, avocatului uimit că, în cele din urmă, deși nu-și dorise lucrul acesta, avea să-i vândă milionarului eleganta vilă.

O vreme, Melisa a locuit aici împreună cu o verișoară și cu încă o colegă de facultate, motivul fiind că îi era ,,urât” să stea singură într-o casă atât de mare. Mai apoi, când s-a îndrăgostit de băiatul unuia dintre șefii universității de medicină, le-a trimis pe fete să stea într-un apartament oarecare, chiria fiind trecută în contul ei. Așa încât, amorezii au devenit unicii locatari ai clădirii acoperite de iederă.

Cum dragostea, în viziunea studentei la psihiatrie nu putea dura prea mult în lipsa unor ,,combustii” temeinice, precum bogăția și devoțiunea deplină din partea bărbatului ales, așa nici relatia cu Bogdan, fiul prorectorului medicinist pe probleme sociale, nu a ținut cine știe cât. Vreo doi ani cu totul!

Nu-i vorbă, nu a plâns deloc după lunganul cu pricina, despre care, atunci când tatăl ei o mai întreba cum merge relația de amor, la fiecare două fraze tânăra rostea cuvântul prostănac!

După nevinovatul Bogdan, în viața Melisei a apărut Andrei, un fost manechin și student, când apuca, la Politehnică.  Firește, motivul pentru care l-a ales pe băiatul acesta a fost doar faptul că arăta foarte bine, genul de actor de cinema de prin anii ’80. Băiatul chiar părea copia leită a lui Tom Cruise din Top Gun, doar că, spre deosebire de micuțul actor american, el bătea serios spre un metru și nouăzeci de centimetri înălțime.

Un an de zile, iubirea Melisei pentru Andrei a atins cote nebănuite, încât până și tatăl milionar se cam speriase că frumoasa și capricioasa lui ,,fetiță” se va mărita realmente cu acesta. Pe omul de afaceri îl deranja mai puțin faptul că manechinul nu avea uneori nici bani de țigări, în schimb îl punea serios pe gânduri amoralitatea și lipsa de educație a acestuia. Detalii pe care le detectase ușor, la o primă discuție mai intimă cu noul iubit al fetei sale.

N-a trebuit să facă însă ceva anume pentru ca studenta medicinistă să se lămurească ce hram purta Andrei. La fix un an de la debutul relației lor, Melisa avea să constatate, fulgerată, că îi lipsea din conturi o sumă cu mai multe zerouri, în valută desigur!

Vreo zece mii de euro, nu mai mult!

A înțeles imediat cine i-a subtilizat banii, câtă vreme i-a permis de mai multe ori studentului-manechin să scoată sume mici de bani, ce-i drept, cu cardul personal.

,,Îmi era lene, tată, să merg uneori la bancomat. Și atunci îl trimiteam pe Andrei să facă treaba asta!” i-a răspuns candidă fata cu patalama de medic psihiatru bogatului ei tată, când acesta a întrebat-o cum s-a petrecut minunea.

Melisa a zăcut o vreme în vila acoperită cu iederă, oblojindu-și sufletul rănit cu adevărat, de astă-dată, de pe urma iubirii autentice, nutrită față de Tom Cruise de Timișoara, și pe care a simțit-o pierdută pentru totdeauna.

În clipa în care a decis să se ridice din pat, a facut un duș fierbinte, și a pășit pe ușă afară, Melisa a știut că de acum lucrurile se vor schimba definitiv în viața sa.

Fata înaltă și creolă, cu gropițe în obraji moștenite de la mama, și-a sunat tatăl și l-a avertizat cu o fermitate în glas de care nu se credea în stare: ,,Trec acum pe la tine, îți voi lăsa cheile casei, iar de mâine mă voi muta pe pentru totdeauna în apartamentul în care am crescut alături de tine și de mama! Doar așa viața mea se va schimba în bine, dragă tată. Nu, nu, nu e nevoie de o locuință mai mare, am hotărât ce voi face, exact ceea ce ți-am spus. Și apropo, știi cât de mult te iubesc, nu-i așa” îi mai șopti Melisa tatălui ei și apoi ieși din vila luxoasă fără să mai arunce o privire înapoi.

LĂSAȚI UN MESAJ