Medicul Musta: Cât încă avem peste 100 de cazuri zilnic, nu putem renunța la mască

908

Masca de protecție și distanțarea socială vor deveni „noua normalitate”. Avertismentul vine din partea medicului Virgil Musta, de la Spitalul Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Medicul care a vindecat cei mai mulți români de coronavirus susține că viața noastră va fi schimbată definitiv de pandemia de COVID-19 iar deprinderile căpătate în această perioadă vor trebui păstrate și în viitor.

Cu toate acestea, Virgil Musta a precizat că este important ca oamenii să încerce să ducă o viață firească, respectând însă normele de igienă și distanțare socială.

Întrebat dacă oamenii ar trebui să înțeleagă că noua normalitate înseamnă că nimic nu va mai fi la fel ca înainte de pandemie, Virgil Musta a răspuns: „Da, eu așa consider și cred că este foarte important să înțelegem acest lucru. Noua normalitate implică niște reguli pe care va trebui să le respectăm permanent. În primul rând, este grija față de sănătatea noastră, pentru că s-a constatat că formele severe de boală au fost la persoanele cu comorbidități importante.

Dacă avem mai multă grijă de sănătate, dacă facem mai multă mișcare și sport, dacă ne alimentăm bine, dacă evităm stresul și luăm toate celelalte măsuri pentru o viață mai sănătoasă, sigur teama noastră de a face această boală va fi mai mică. Igiena este un element esențial pentru sănătatea noastră. Eu cred că trebuie să păstrăm deprinderile pe care le-am dobâdit odată cu această pademie. Nu în ultimul rând, distanțarea socială și purtarea măștii vor trebui să intre în cotidianul nostru atunci când intrăm în zone aglomerate, în zone cu risc”.

Cât despre renunțarea la purtarea măștilor de protecție, variantă avansată de autorități ca fiind pozibilă în următoarea perioadă, Virgil Musta a declarat: ”Acum, sigur că este prea devreme (pentru renunțarea la purtarea măștilor – n.r.). Totul depinde ce cifre. Dacă vom avea cazuri sporadice de boală, intră în discuție acest lucru, dar în niciun caz atât timp cât noi încă avem peste 100 de noi cazuri de infecție zilnic. Suntem încă în perioadă pandemică și atât timp cât există aceste cazuri, cât există transmiterea comunitară a bolii, este prematur să vorbim de a nu purta masca în spațiile închise”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.