Medicul care nu a anunțat o agresiune sexuală asupra unei fetițe. Caz petrecut într-un spital din vestul țării

663

Nepăsare, indolență și încălcarea tuturor procedurilor! De asta poate fi acuzată un medic de la Spitalul Municipal Brad, care nu a anunțat autoritățile despre o posibilă agresiune sexuală comisă asupra unei fetițe de 6 ani. A scris în fișa de consultație că fata este victima unei „posibile tentative de viol”, dar nu a anunțat de urgență poliția, deși era obligată să facă acest lucru.

Totul a început în data de 28 iunie 2019, atunci când copila a fost lăsată de părinți în grija unui bărbat de 80 de ani, din comuna Buceș. Oamenii lucrau pentru pensionar cu ziua, la câmp, iar pentru că era foarte cald, l-au rugat pe acesta să aibă grijă de ea. Numai că omul, potrivit anchetatorilor, nu a avut grijă de ea, ci ar fi abuzat-o sexual. Fetița nu i-a spus nimic mamei ei, decât după câteva zile. Avea usturimi foarte mari în zona genitală. Speriată, femeia a mers de urgență cu copila la spitalul din Brad și a povestit totul medicului pediatru. Doctorița s-a mulțumit cu a îndruma mama spre Medicină Legală. Nu a luat nicio măsură de a anunța autoritățile, deși a scris în fișa de consultație că fata este victima unei „posibile tentative de viol”. Nu a anunțat poliția, deși aceasta era prima măsură pe care era obligată să o ia. Cu atât mai mult cu cât vorbim despre o fetiță de 6 ani.

[…] s-a făcut trimitere către medicina legală, pentru că doar ei au competențe în astfel de cazuri. Dar era vorba despre o problemă care se întâmplase în urmă cu o săptămână, acea posibilă tentativă, și nu aveau ce să investigheze ai noștri. Pe de altă parte, ceea ce știu, tot din relatările doamnei doctor, este că familia, respectiv mama fetiței, i-a spus că a sesizat fapta la postul de poliție din localitatea de domiciliu”, a declarat pentru „Ziar de Hunedoara” Lucian Miron, directorul medical al Spitalului Municipal Brad.

Întreaga declarație a directorului medical al unității, aici.

Sursa: ziardehunedoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ