Medicina timișoreană nu crede, nici ea, în Universitatea Metropolitană! VIDEO

142

Conducerea Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara a avut o tentativă de fuziune cu Universitatea Politehnică, în urmă cu 4 ani, înainte ca Nicolae Robu să fie primar.

Încercarea din urmă cu 4 ani de fuziune a celor două instituții de învățământ superior a eșuat din fașă, după câteva runde timide de negocieri. Fostul rector și apoi președinte al Senatului de la Politehnică, profesorul Nicolae Robu a devenit primar al Timișoarei, iar fostul rector de la UMF, profesorul Ștefan Drăgulescu, s-a retras în pensie. Drept urmare prima tentativă de fuziune a două instituții de învățământ superior din Timișoara a rămas la stadiul de tatonări.

Actuala conducere de la UMF Timișoara crede că inițiativa rectorului de la Universitatea de Vest Timișoara, profesorul Marilen Pirtea, de a forma o Universitate Metropolitană prin fuziunea celor patru instituții de învățământ superior de stat din urbea noastră este una bună dar deocamdată fără finalitate.

Legea actuală nu permite formarea unei astfel de universități care să le înglobeze pe cele existente acum în Timișoara, chiar dacă încercarea rectorului de la UVT este una lăudabilă” spune purtătorul de cuvânt al UMF Timișoara, profesorul Andrei Motoc.

”Trebuie amintit că noi colaborăm perfect la ora actuală cu toate celelalte universități de stat din Timișoara, pentru că am format un consorțiu prin care ne întâlnim periodic și rezolvăm în comun problemele diverse ale mediului universitar. Avem schimburi de experiență, colaborări și programe comune de studiu, ca și cum ar funcționa de fapt o Universitate Metropolitană” mai afirmă profesorul Motoc.

Se poate spune, fără teama de a greși, că mai e o cale destul de lungă până la punerea în practică a ideii rectorului UVT, singurul care e dispus chiar să-și depună mandatul proaspăt câștigat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ