Medicamentul cu rezultate bune în tratamentul pacienților cu coronavirus, testat la Timișoara

195

Remdesivir, medicamentul care a avut rezultate pozitive în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul tip de coronavirus în SUA, este testat acum de Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Acesta a fost administrat unui pacient aflat în stare gravă în secţia de ATI a unităţii medicale. Medicii supraveghează cu atenţie starea de sănătate a bolnavului introdus în această terapie nouă.

„Am început să testăm acest medicament. Un singur pacient de la noi, de la ATI, a fost introdus în această terapie, e cu evoluţie constantă, ceea ce ne dă speranţe că va fi bine. Probabil după ce vom trata cel puţin 9 pacienţi, vom trage şi concluziile legate de această nouă terapie”, a declarat medicul Virgil Musta.

În Statele Unite, rezultatele preliminare ale unui studiu făcut de guvern au arătat că pacienţii cărora li s-a administrat Remdesivir s-au vindecat cu 31% mai repede decât cei care au primit tratament placebo, de exemplu.

În momentul de faţă, Remdesivir nu este autorizat pentru punerea pe piaţă şi poate fi utilizat numai în contextul studiilor clinice şi al programelor de acces timpuriu din care fac parte tratamentele de ultimă instanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ