Medic stomatolog, ridicat de poliție! Ce le făcea pacienților pentru a obține venituri mari

489

George Mina, un medic stomatolog din Constanța, a fost arestat de autorități după ce și-a mutilat mai mulți pacienți.

George Mina a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și urmează să fie predat autorităților din Franța, unde este de asemenea căutat pentru mutilarea mai multor pacienți.

Pentru că medicul stomatolog efectua lucrări asupra dinților sănătoși pentru a se alege cu foloase materiale, pe numele său a fost emis un mandat european de arestare.

Acesta s-a prezentat în fața procurorului pe data de 16.07.2020, magistratul dispunând măsura reținerii acesteia în cauză pe o perioadă de 24 de ore, de la data de 16.07.2020, ora 12.25, persoanei solicitate fiindu-i aduse la cunoștință existența mandatului și infracțiunile care au determinat emiterea acestuia de către autoritățile din Franța și a fost prezentată instanței de judecată la termenul din 17.07.2020 . În sarcina sa s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de escrocherie în detrimentul unui organism de protecție socială.

Medicul stomatolog George Mina care activa în Frața, la Châtre, a facturat intervenții ce nu ar fi fost, de fapt, necesare pentru pacienții în cauză, în număr de 18.

Alți patru pacienți sănătoși au fost mutilați. Aceștia având dinții sănătoși, medicul stomatolog a intervenit asupra lor în mod chirurgical fără a fi nevoie.

George Mina maie ste acuzat și de efectuarea de acte nejustificate, care implică 43 de pacienți; facturarea dublă care implică 2 pacienți, a indus în eroare Casa Locală de Asigurări de Sănătate, pentru a o determina să îi furnizeze fonduri bănești, respectiv să plătească rambursările de îngrijire pentru o sumă totală estimată în cuantum de 65.053,51 euro.

Pacienții erau mințiți că ar avea nevoie de diferite intervenții costisitoare, precum smulgerea dinților sănătoși sau proteză pentru aceștia, pentru a-i determina să plătească sumele colosale pe care le cerea pentru serviciile sale.

În lunile aprilie și iunie 2018 doi pacienți au informat Casa Locală de Asigurări de Sănătate cu privire la faptul că medicul stomatolog Geoge Mina a fost rambursat pentru acte neefectuate, lucru confirmat de radiografiile efectuate, situație în care sus-numitul nu a furnizat explicații Casei Locale de Asigurări de Sănătate.

Apărătorul ales al persoanei solicitate a spus, în instanță, că „mandatele europene de arestare sunt privite cu formalism, iar în speță este vorba despre un medic chirurg stomatolog specializat în implantologie, care a lucrat la vedere și în Constanța, fără să se sustragă, același lucru l-a făcut și în Franța, unde conform declarației, în octombrie 2018 a închis cabinetul în bună regulă”.

Avocatul a mai declarat că „în calitate de apărător ales al persoanei solicitate, i s-au înmânat cheile locuinței personale de către aceasta pentru a lua documentul care în urma traducerii va arăta că închiderea cabinetului a fost făcută în bună regulă”, arată Replicaonline.

Instanța a decis ca medicul să fie arestat

„Admite sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 29.06.2020 de către Procurorul Republicii de pe lângă Tribunalului Judiciar din Chateauroux (Franţa), privind pe persoana solicitată Mina George, cetăţean român.

Dispune arestarea persoanei solicitate pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 17.07.2020 până la data 15.08.2020 inclusiv, şi predarea acesteia, în stare de arest, în vederea efectuării urmăririi penale şi judecării de către autorităţile franceze cu privire la infracţiunile ce fac obiectul mandatului menţionat, cu respectarea regulii specialităţii şi sub condiţia ca, în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată să fie transferată în România.

Respinge cererea de amânare a predării formulată de persoana solicitată”, potrivit minutei judecătorești.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ