Mecanic de bord român, spaima mai multor însoțitoare de bord

197

Un angajat al unei companii aeriene private româneşti, care a fost concediat după ce mai multe stewardese au reclamat că au fost hărţuite sexual, a dat în judecată societatea şi a fost reangajat pentru că a fost încălcată procedura atunci când a fost dat afară.

O companie românească de aviaţie a fost nevoită să îl reangajeze pe un mecanic de aviaţie concediat după ce opt stewardese au reclamat că au fost hărţuite sexual. Totul a început când compania aeriană din România a închiriat o aeronavă unei firme de aviaţie din Kuweit.  Împreună cu avionul, în Kuweit au fost trimişi atât echipajul necesar zborurilor, cât şi personalul tehnic, din echipă făcând parte şi un mecanic de aviaţie.

Împotriva mecanicului de aviaţie au fost depuse opt plângeri din partea stewardeselor care au reclamat „atingeri nedorite şi repetate ale personalului feminin, sărutări şi îmbrăţişări forţate ale acestora si, în general, o atitudine cu conotaţie sexuală care era de natură să pună angajatele într-o stare de disconfort puternic sau chiar într-o situaţie umilitoare”. Spre exemplu, una dintre însoţitoarele de zbor a reclamat următoarele: „Într-una dintre zile, eram singură în bucătăria din spate a avionului, iar domnul C. a venit şi m-a luat în braţe. Când am încercat să mă retrag m-a atins cu mâinile pe sâni, spunându-mi să ne retragem după colţ. În acel moment m-am speriat şi am fugit către faţă unde erau şi ceilalţi colegi lăsându-l singur în spate”.

Una dintre stewardese a reclamat că în timp ce stătea la piscina hotelului în care era cazată, colegul ei i-a pus mâna pe picior. O altă însoţitoare de zbor a reclamat: „Mi s-a intamplat de câteva ori să ajungă la avion şi să aibă un comportament mai mult decât afectuos. Dumnealui a încercat de mai multe ori să mă îmbrăţişeze, ultima dată îmbrăţişându-mă pe la spate a reuşit să mă pupe pe gât, lucru care m-a îngrozit, dar în mod politicos am reuşit să ma îndepărtez de dumnealui. Acesta m-a sunat de câteva ori şi în cameră sub pretextul că nu are cu cine să iasă şi dacă poate să mă deranjeze că este singur”.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ