Măsuri speciale pentru drumurile care duc în stațiunile din Caraș-Severin, după atenționarea de ninsori

149

Autoritățile din Caraș-Sevein iau măsuri speciale pentru ca în zilele următoare toate drumurile care duc la stațiunile montane din județ să fie practicabile. Asta pentru că zona este sub atenționare de vreme rea, în special zona montană.

Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin a transmis operatorilor responsabili cu activitatea de deszăpezire, ordine de intrare în bază cu toate utilajele din dotare.

Astfel pe DJ 582 Reșița – Brebu Nou și DJ 582 E Prislop – Semenic se intervine, în funcție de condițiile meteo, cu următoarele utilaje: autotoutilitară pentru revizie și patrulare – 1 buc.; autobasculantă echipată cu lamă și răspânditor – 3 buc.; încărcător frontal – 2 buc.; autofreză – 1 buc.; tractor/Buldoexcavator cu cupă sau lamă – 1 buc.; autogreder – 1 buc.

Pe DJ 608 A Caransebeș – Muntele Mic operatorul este pregătit pentru activitatea de deszăpezire cu următoarele utilaje: autobasculantă echipată cu lamă și răspânditor – 1 buc.; încărcător frontal – 1 buc.; autofreză – 1 buc.; tractor/Buldoexcavator cu cupă sau lamă – 1 buc.; autogreder – 1 buc.

Până miercuri noaptea, în zona montană vor fi ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. În zonele mai înalte se așteaptă ninsori abundente și vânt cu viteze care vor depăși la rafală 100…120 km/h.

”De asemenea, ca urmare a avertizării COD GALBEN pentru restul județului, între 11 februarie ora 20:00 – 13 februarie ora 10:00, caracterizată prin precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului, Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin a solicitat tuturor companiilor de deszăpezire o situație a stocurilor de material antiderapant. În acest moment există în depozite 4.736 de tone de nisip 502 tone de sare, cu posibilitate de suplimentare a cantităților la nevoie”, transmite direcția județeană de drumuri.

La această oră toate drumurile județene sunt deschise circulației publice, în zonele montane traficul desfășurându-se în condiții de iarnă. Stratul de zăpadă măsoară aproximativ 80 cm pe Muntele Mic și 70 cm pe Semenic. Operatorul care acționează pe tronsonul Prislop-Semenic a semnalat căderi de arbori pe partea carosabilă, însă pe parcursul zilei se va acționa pentru îndepărtarea acestora.

 

 

🌧️🌨️❄️ Precipitații mixte au căzut pe parcursul nopții trecute pe drumurile administrate de DRDP Timișoara.
▶️ De ieri de la ora 17:00, până astăzi la ora 05:30, au intervenit 76 de utilaje și au fost folosite 332 de tone de material antiderapant și 1,1 tone de clorură de calciu.
⚠️ Vă reamintim că ne aflăm sub avertizare COD GALBEN de precipitații abundente până mâine, 13. 02.2019 la ora 02:00.
⚠️ Circulați cu atenție!

Publicată de DRDP Timişoara pe Luni, 11 februarie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ