Măsura care afectează toți pensionarii din România! Ce vrea să facă ministrul Finanțelor

307

Ministrul de Finanțe a declarat pentru interviurile DCNews că cei 600 de milioane lei, care sunt cheltuiți anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română, pot fi distribuiți administrațiilor locale pentru investiții. Teodorovici vrea ca toate pensiile să fie trecute pe card, măsură ce va viza aproximativ 3 milioane de pensionari.

Din cei 4,7 milioane de pensionari înregistrați la Casa Națională de Pensii, peste 1,7 milioane își încaseză în prezent pensiile cu cardul. Ministrul de Finanțe a declarat că dorește să renunțe la serviciile Poștei Române, pentru ca toate pensiile să fie primite pe card. Decizia va fi luată chiar de anul viitor, a declarat ministrul Finanţelor la DC News Live

În acest scop, Teodorovici spune că vor fi oferite bonusuri pensionarilor care aleg să își treacă pensia pe card, pentru a-i încuraja să aleagă această variantă. În plus, pensionarilor li se va garanta că retragerile de pe card nu vor fi însoțite de comisioane.

Poate cea mai importantă măsură pe care ministrul de Finanțe intenționează să o pună în practică este ca sediile primăriilor tuturor unităților teritoriale, inclusiv ale comunelor, să fie dotate cu uități ATM universale, de unde să poată fi retrași banii, dar care să și elibereze taloanele de pensii, pentru pensionari. Teodorovici a spus că a discutat deja această chestiune cu reprezentanții sistemului bancar.

În privința Poștei Române, care va fi afectată de aceste măsuri, având în vedere că aproximativ o treime din venituri provin din distribuirea pensiilor, Teodorovici a declarat că a discutat cu conducerea instituției, pentru a fi identificate alte servicii prin care să își poată finanța activitatea: servicii financiare, servicii de curierat și altele.

În România, primele pensii au fost ridicate cu cardul începând cu 2007.

sursa – dcbusiness.ro

LĂSAȚI UN MESAJ