14.6 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Mass media locală și oamenii de afaceri din județ fac un pas spre normalitate VIDEO

Se zice că cine ”nu are bătrâni să-i cumpere!” Ei bine, în urma întâlnirii de astăzi dintre reprezentanții presei locale și ai oamenilor de afaceri din Timiș se poate spune că ”cine nu are nemți este puțin mai sărac!”

Inițiativa schimbului de idei dintre cele două ”tabere” a venit din partea inimoșilor colegi de la ”Banater Zeitung” curioși să afle de ce ziariștii și firmele din timișoara nu au o relație tocmai cordială ci bazată, de cele mai multe ori, pe partea strict financiară. Întreprinzătorii aflați de față, în special reprezentanți din partea firmelor germane din Timișoara și județ, s-au plâns că presa locală e mercantilă când vine vorba de promovat un subiect economic. Ei le reproșeză ziariștilor că se ghidează după principiul ”dacă plătești scriu despre tine, dacă nu să fii sănătos”. Afaceriștii mai remarcă faptul că au trecere doar subiectele negative legate de economia locală, nu și cele pozitive.

A fost nevoie de mai bine de două ore ca toată lumea să înțeleagă că presa nu poate exista fără oamanii de afaceri și invers, o relație corectă, care nu se axează doar pe latura financiară dar pe care nu o exclude, pentru că trusturile mass-media trebuie să-și plătească salariații, ori fără publicitatea pe care și-o face mediul de afaceri ar da faliment. O întâlnire utilă, un prim pas spre normalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :