Mașini oprite pe Calea Lugojului. Protestul ”Șî eu” a blocat traficul și a adunat oameni în centrul Timișoarei. FOTO-VIDEO

1009

Mii de oameni din toată țara au protestat, vineri, la ora 15, timp de 15 minute, față de lipsa autostrăzilor în România. La îndemnul suceveanului Ștefan Mandachi, care a construit primul metru de autostradă din Moldova, românii din toată țara au decis să se oprească din activitate vineri la ora 15.

Pe Calea Lugojului din Timișoara, șoferii au oprit mașinile și au ieșit din acestea. Preț de 15 minute, traficul a fost blocat.

La fel s-a întâmplat și pe Calea Lipovei. Imaginile de mai jos demonstrează mobilizarea impresionantă a timișorenilor față de protestul inițiat de suceveanul Ștefan Mandachi. Șoferii au oprit mașinile și au claxonat încontinuu, fiind aplaudați de pietoni, de pe margine.

Și în centrul Timișoarei, câțiva protestatari au decis să ia atitudine față de lipsa unei infrastructuri moderne în țara noastră. Angajații unor companii care au sediul în zona centrală a orașului de pe Bega au ieșit în Piața Victoriei, în semn de protest.

Câteva mii de oameni din toate domeniile sociale, între care foarte mulți tineri, s-au adunat, vineri după-amiază, la ora 15.00, pentru a participa la inaugurarea simbolică a singurului metru de autostradă din Moldova, demers inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi. Printre participanți, sunt și bărbați îmbrăcați în costume de daci.

Drumul european E 85, între Suceava și Cumpărătura, este aproape blocat din cauza numărului mare de mașini cu care au venit participanții la manifestul „#Șîeu”, din județul Suceava, unde antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi a construit din resurse proprii, în mod simbolic, primul metru de autostradă, în semn de protest față de lipsa autostrăzilor.

Protest a fost timp de 15 minute și în fața Guvernului României. Aici s-au adunat aproximativ 1500 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.