11.2 C
Timișoara
vineri 23 februarie 2024

Mărul (pardon legumele) discordiei între Lovrin și Tomnatic, motiv de dispută politică! video

Călin Dobra acuză un adevărat sabotaj al opozanților politici care se opun fără argumente viabile la proiecte de interes județean. „Asistăm din păcate din nou la un derapaj al primarului municipiului… U derapaj ce a avut loc în ultima ședință de plen și după ședință ăn care demonstrează din nou că nu are nici un fel de noțiune de ce însemnă dialog. Cei ce nu susțin ideea primarului sunt amenințați. Vorbește în ultima perioadă de sabotaj la adresa proiectelor mărețe ale municipiului Timișoara. Am să vă dau un exemplu de ce înseamnă sabotaj” declară președinteleCJT.

psd dobra tundrea (1)

O mai veche problemă care-i afectează pe agricultorii implicați în cultivarea si comercializarea produselor lor este cea legata de un program ce prevede un Centru de colectare de legume și fructe. Acest centru are la bază o analiză serioasă și o strategie realizată de specialiști. Președintele Cosiliului Județean Timiș, Călin Dobra, tocmai pentru a nu lucra pompieristic sau după ureche, așa cum nu-i place, a apelat la cadre didactice de la Universitatea de Agronomie, agricultori sau specialiști de la APIA pentru a creiona o strategie legată de centrul de legume. Acesta ar fi trebuit să fie amplasat undeva în nord-vestul județului. Au venit propuneri de la Tomnatic și de la Lovrin. A fost preferat Tomnaticul din diverse motive. Terenul era cel mai potrivit și lipsit de sarcini. Dar adversari politici, pentru a tergiversa lucrurile, au alte propuneri mai exact la Lovrin.

psd dobra tundrea (2)

O planșă realizată de specialiști, anexă la strategia și analiza privind centrele de legume-fructe relevă foarte clar principalele bazine legumicole din județul Timiș, unde se vede poziționarea localităților Lovrin și Tomnatic.

O altă planșă arată terenul pus la dispozișie de Tomnatic, ce se află la un kilometru și jumătate distanță de un drum național, de acces, și langă calea ferată adică două avantaje majore. La Lovrin cele două terenuri propuse nu îndeplinesc unele condiții. Președntele CJT a arătat mai multe planșe din care este foarte evident că respingerea planului inițial și forțarea unui alt plan este doar un joc politicianist fără acoperire în logica lucrurilor.

psd dobra tundrea (4)

„Proiectul a fost un material realizat de specialiști. Vreau ca activitatea la nivelul Consiliului Județean să fie fundamentată de specialiști și nu de grupuri politice. Terenurile care au fost puse la dispoziție, au fost puse ca urmare a unor solicitări de către grupul de lucru din cadrul consililui. Primarul de la Lovrin a pus două terenuri la dispoziție… Totul s-a transformat în sută la sută luptă politică nicidecum de a veni și de a susține administrația județeană pentru a realiza proiecte la nivel județului. Bineînțeles că-i deranjează foarte mult, pe toată echipa PNL pentru faptul că se demarează proiectele și se pun în aplicare” declară Călin Dobra.

Alte subiecte :

Underground 2™, Orașul care nu se vede – o (re)lansare de carte cu momente vii ale istoriei bănățene mai puțin cunoscute | FOTO-VIDEO

Vineri, 23 Februarie, la sediul filialei din Timișoara al Uniunii Scriitorilor Români a fost (re)lansat Underground 2™, Orașul care nu se vede, cel de-al...

Un nou palat istoric al Timișoarei a fost renovat și arată splendid acum

Una dintre clădirile de referință ale Timișoarei, Palatul Ciobanu, este prima care a îmbrățișat tema țăranului român, dar și ultima care a fost ridicată...

Citește și :