Mărturia unei femei gravide care a cunoscut mizeria dintr-un spital românesc. Medic: „Ai figuri?! Mergi la privat!”

124

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook mărturia unei paciente gravide care a trecut prin Spitalul Municipal Curtea de Argeş, de unde a fost trimisă acasă pentru că problema ei n-a fost considerată o urgenţă.

Postarea face referire la starea jalnică a cabinetului de consultaţii ginecologice din Spitalul Municipal Curtea de Argeş.    „Această unitate sanitară a fost acreditată de ANMCS, o structură care a luat zeci de mii de euro de la acest spital pentru tone de hârtii, dar autorităţile nu au investit bani pentru creşterea calităţii actului medical! Ce femeie are curajul să se urce pe acea masă pentru consultaţii?”, scrie deputatul Emanuel Ungureanu pe Facebook.

„De 2 ani de zile nu mai locuiesc în România, vin ocazional. Spre nefericirea mea, anul trecut (2019) am venit în vacanţa de iarnă acasă, însărcinată fiind în 14 săptămâni. Ghinionul meu a fost că în seara de Revelion să îmi apară pe piele o iritaţie/alergie foarte urâtă, văzând că nu se ameliorează am decis să merg la serviciul urgenţe de la Spital Municipal Curtea de Argeş.

Am intrat în unitatea spitalicească, o linişte totală, ajung la urgenţe şi-mi spun problema. Dânşii fiind depăşiţi de situaţie spun că nu îşi asumă să-mi administreze ceva fiind gravidă şi mai bine merg pe secţia de ginecologie, deoarece este medic de gardă. Însoţită de o doamnă asistentă, ajung pe secţie, unde medicul era de negăsit.   Într-un sfârşit, apare medicul aparent<> (21:30), foarte ofensat mă întreabă: <>, uşor speriată, îmi spun problema, iar replica mă lasă efectiv fără cuvinte: <>. Sunt uimită, şocată, fără cuvinte, cum, pe banii noştrim suntem daţi afară dintr-un spital?”, se arată în mărturia pacientei.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ