Marșuri și concerte rock la comemorarea Revoluției din 1989. Programul complet

124

Perioada dedicată an de an evenimentelor din decembrie 1989 se apropie. Autoritățile locale și asociațiile de revoluționari au pus la punct programul manifestărilor. Anul acesta vor avea loc două marșuri și nu va lipsi nici concertul Rock for Revolution.

Atât Asociația ALTAR, cât și suporterii Poli au anunțat marșuri dedicate eroilor. Cel pregătit de galeria alb-violet va avea loc duminica, 16 decembrie, de la ora 17:00. Se pleacă din Piața Sf. Maria și se merge până la Cimitirul Eroilor, unde se vor aprinde lumânări. Ca în fiecare an, alaiul se va opri în față la Catedrală.

Programul debutează vineri, 14 decembrie, de la ora 17, cu o expoziție şi o lansare de carte la Capitol, urmată în 15 decembrie, de la ora 18, de „Marşul Libertăţii” pe traseul Piaţa Maria – Piaţa Victoriei.

Şedința festivă a Consiliului Local va fi duminică, 16 decembrie, de la ora 11, urmată de o serie de activități culturale în incinta Teatrului Naţional. Tot în 16 decembrie, de la ora 20, în Piaţa Victoriei se vor aprinde candele, iar de la ora 23.45 va fi oficiată la Biserica Martirilor o liturghie.

Luni, 17 decembrie, este zi de doliu în Timişoara, zi în care se vor oficia slujbe de pomenire şi depuneri de coroane la Catedrala Mitropolitană (ora 10), Biserica Martirilor (ora 12) şi Cimitirul Eroilor (ora 14), iar de la ora 18, pe treptele Catedralei va avea loc un moment de reculegere cu lumânări personalizate cu chipurile eroilor – martiri.

În 18 decembrie, pe treptele Catedralei se vor aprinde candele (ora 18).

În 20 decembrie, la ora 12, se va declanşa sirena timp de 3 minute pentru a marca dobândirea de către Timişoara a statutului de prim oraş liber de comunism. De la ora 20, pe scena din Piaţa Victoriei se va desfăşura Rock for Revolution, cu participarea Pro Musica, Melting Dice, Implant pentru Refuz, Sanctuar.

În 22 decembrie, la Casa Armatei se va desfăşura Adunarea Festivă pentru aniversarea a 29 de ani a Revoluţiei şi 28 de ani a FNRD 89. De asemenea, vor avea loc numeroase expoziții şi lansări de carte, concursuri pe teme de istorie şi de artă plastică.

În 19-20 decembrie delegații asociaţiilor “Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989” şi ‘’17 decembrie a Răniților şi Familiilor Îndoliate în Revoluţia din 1989’’se vor deplasa la Bucureşti, Popeşti Leordeni şi Slatina pe urmele cenuşii eroilor martiri dispăruţi, urmând să depună coroane şi să oficieze un parastas.

Programul complet al manifestărilor dedicate Revolutiei din 1989

LĂSAȚI UN MESAJ