9.1 C
Timișoara
vineri 29 martie 2024

Marius Craina știe ce va face în prima zi de primar. Un spital municipal VIDEO

Medicul Marius Craina candidează la demnitatea de edil șef, postură din care va coordona destinele Timișoarei în următorul mandat. Asta dacă reușește să atragă simpatia majorității orășenilor. Iar pentru acest lucru ce poate promite? Evident ceva legat de domeniul la care se pricepe cel mai bine. Cel al sănătății.

La conferința de presă ce a avut loc pe un trotuar de peste drum de parcul Botanic (și deci de Spitalul Municipal) ambele subiecte majore abordate au fost din domeniul medical. Ce se întâmplă acum în spitale este de mult depășit.

Cam de cel puțin trei decenii nu au fost făcute investiții de amploare doar unele renovări punctuale și dotări fără de care nu se putea continua activitatea.

„În prima zi de lucru la primărie vom demara acest proiect” „ … în ultimii 30 de ani, în sistemul de sănătate al municipiului Timișoara nu s-a intervenit masiv. Au fost făcute doar câteva reparații și modernizări insuficiente. De aceea, din punctul meu de vedere, e nevoie de construcția urgență a unui spital municipal modern, proiectat să respecte toate normativele europene, astfel încât accesul la un sistem de sănătate modern și rapid să fie asigurat”, a susținut Marius Craina.

Deci, conform celor spuse în deschiderea discursului său electoral, candidatul Craina crede că cea mai stringentă urgență ar fi demararea procedurilor pentru un nou și modern spital dedicat nevoilor timișorenilor.

Potrivit lui Craina, actualul spital este împrăștiat în tot orașul după un principiu pavilionar ce nu mai are cum să funcționeze eficient, acum, când orașul este sufocat de probleme de circulație. Clădirile au fost concepute pentru alte nevoi și nu au legătură cu medicina. Sunt vechi și banii pentru reparații sunt veșnic insuficienți. Cele două mari spitale ale orașului trebuie să fie complementare pentru a lărgi oferta de sănătate. Actualele „Clinici Noi” ( ce doar în titulatură mai sunt noi) nu pot oferi locuri de parcare suficiente nici măcar propriilor autovehicule sanitare și nici celor aparținând personalului, care vine la muncă. Locul este prea aglomerat. Noul loc ar trebui să fie la o margine de municipiu sau chiar în afară. „De foarte multe ori ambulanța oprește la Spitalul Municipal, dar neavând toate specialitățile necesare pacientul este trimis la Spitalul Județean. Este obligatoriu un nou spital municipal.

Este obligatoriu ca viitorul spital municipal să fie construit în afara orașului și să cuprindă toate secțiile. Să modificăm structura spitalului, astfel încât să cuprindă anumite specialități, cum ar fi Neurologia, care sunt acum numai la Spitalul Județean, unde sunt secții sufocate și este foarte greu să gestionăm toate cazurile. În prima zi de lucru la primărie vom demara acest proiect pentru Timișoara. Primul pas este identificarea terenului”, a explicat medicul Craina.

Deși îi va fi greu să atragă toate simpatiile dintr-un consiliu local, nimeni nu va refuza să voteze pentru un spital. Este o evidență atât de clară că este nevoie de un nou spital încât proiectul va trece ușor de orice opoziție.

„Nu spun că este ușor, că se va face extraordinar de repede, dar din prima zi de mandat sănătatea este pentru noi prioritară și vom face demersuri pentru ca Timișoara să beneficieze cât mai rapid de un nou spital municipal. Sursele de finanțare pot fi asigurate de primăria Timișoara și din fonduri europene. În ultimii ani de zile, anii de după Revoluție, în sistemul de sănătate din Timișoara nu s-a intervenit decisiv. Din punctul meu de vedere și al întregului colectiv medical, avem nevoie de construcția urgentă a unui spital municipal modern la Timișoara, care să respecte toate normele europene. Să fie asigurat accesul la un sistem de sănătate modern și rapid”, a adus argumente Marius Craina pentru proiectul său.

Deși încă nu a fost identificat un loc potrivit și nici un proiect încă nu există, viitorul (posibil) primar Craina spune că în primele zile va rezolva aceste amănunte.

Acest proiect va fi asociat cu mult discutatul institut de oncologie, care, de decenii a rămas, și el, doar un vis frumos al medicilor dar și al bolnavilor din Banat.

Alte subiecte :

Avansează amenajarea parcării de pe Martir Ioan Stanciu 

Zeci de locuri de parcare, spații verzi și alei prind deja contur în locul terenului dezafectat de pe strada Martir Ioan...

Căutăm jandarmi juniori pentru o zi

Vrei să te joci cu cei mai fideli parteneri, cățelușii Jandarmeriei? Ți-ar plăcea să pornești sirenele mașinilor de intervenție? Ziua Jandarmeriei...

Citește și :