Marinari împușcați și o navă scufundată în România. Operațiune ca în filme pentru prinderea braconierilor

198

Trei braconieri turci au fost răniţi, iar nava lor a fost scufundată în urma unei operaţiuni spectaculoase a Gărzii de Coastă Constanţa, în apele Mării Negre, zona Costineşti.

Misiunea maraton a poliţiştilor de la Gărda de Coastă în încercarea lor de a opri şi reţine echipajul unei nave sub pavilion turcesc care bracona în apele Mării Negre a durat opt ore.

„Pe timpul manevrelor de urmărire, poliţiştii de frontieră au folosit toate mijloacele legale de stabilire a legăturii cu pescadorul turcesc, urmate de somaţii conform legii. Întrucât acesta nu s-a conformat somaţiilor, s-a folosit gradual armamentul de la bordul navei, fiind efectuat foc de avertisment în conditţile legii”, a declarat Alexandra Cirstea, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa.

Trei dintre cei opt membri ai echipajului de braconieri au fost răniţi de focurile de armă trase în timpul operaţiunii, iar pescadorul a fost scufundat.

Marinarii împuşcaţi au fost aduşi în portul Mangalia de unde au fost transportaţi la spitalul din Constanţa. Ceilalţi cinci marinari au fost duşi direct în arestul poliţiei.

Acolo vor ajunge şi braconierii răniţi odată ce medicii vor decide externarea acestora.

În cauză, poliţiştii de frontieră constănţeni vor efectua cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa faţă de marinari, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării operaţiunii, Poliţia de Frontieră a beneficiat de sprijinul aerian al unei aeronave multirol, aflată în Operațiunea Maritimă Comună privind combaterea migrației ilegale, activitățile de pescuit ilegal și poluare maritimă desfăşurată la Marea Neagră sub egida Frontex (Agenţia pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă), împreună cu EFCA (Agenţia Europeană de Control al Pescuitului) şi EMSA (Agenţia Europeană pentru Siguranţă Maritimă).

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ