31.6 C
Timișoara
duminică 23 iunie 2024

Marilen Pirtea, susținut puternic de liderii PNL să candideze la Primăria Timișoara

Așa cum ziarul nostru a anticipat încă de acum câteva luni, Pirtea va fi, cel mai probabil, candidatul PNL la Primăria Timișoara.

Rectorul încă în funcție al Universității de Vest trage puternic de toate sforile politice de la centru pentru a deveni candidatul PNL Timiș la fotoliul de primar.

Conștient că îi va fi dificil să mai candideze pentru un nou mandat de rector al UVT, ( al patrulea!, în 2024) și cu puține șanse să primească funcții în guvernul actual sau în cel viitor, Pirtea s-a poziționat inteligent în perioada din urmă.

El se află în trena premierului Ciucă, căruia i-a devenit consilier onorific, și are și sprijinul aripii ardelene din PNL, condusă de Lucian Bode, liderul de facto al PNL.

Mai mult, nu e de neglijat nici vechea și solida susținere de care se bucură Pirtea din partea ,,echipei bihorene”, încă subordonată veșnicului Vasile Blaga, cu care are legături de rudenie, și din care face parte și fostul primar al Oradei, Bolojan.

Că nimic nu e întâmplator în politică, stă mărturie atacul furibund declanșat, recent, de Marilen Pirtea la adresa actualei conduceri a PNL Timiș, compusă din Alin Nica și Dănuț Groza.

Cu care a șters pe jos de o asemenea manieră încât amândoi sunt pe cale să piardă complet frâiele în filială. Cum la Consiliul Județean Timiș jocurile sunt de mult făcute, în sensul că PSD și-a adjudecat, prin negocieri politice în coaliție, mandatul viitor, lăsându-l pe Nica cu ochii în soare, fără nicio funcție în viitorul apropiat, ce va urma e destul de previzibil. Anume, oportunitatea pentru Pirtea să preia întreaga putere formală si informală în interiorul PNL Timiș. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un bărbat de 38 de ani a amenințat că se sinucide

Duminică în jurul orei 12:30, un bărbat din Calea Șagului trăia unul dintre cele mai dificile momente ale vieții sale. Acesta, suferind, arunca obiecte...

De Rusalii, polițiștii veghează asupra liniștii și ordinii publice

Cu prilejul Rusaliilor, peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș vor veghea în tot județul, pentru ca liniștea și ordinea...

Citește și :