”Marilen Pirtea, atitudine de subordonare faţă de ideile lui Gheorghe Falcă. Atitudine ce nu aduce un plus județului Timiș”, spune Sorin Grindeanu-VIDEO

406

Ministrul Trasporturilor, Sorin Bușe, a fost în vizită la aeroportul din Arad, în urmă cu câteva zile. Aeroportul internațional de la Arad a fost recondiționat, cu o investiție de 2 milioane de euro, în luna aprilie a acestui an. Ministrul a fost dus în vizită de către primarul orașului, Gheorghe Falcă și alți reprezentanți ai partidului PNL.

În urma acestei vizite, Sorin Grideanu, președintele PSD Timiș spune că: ”Ministrul Transporturilor a fost plimbat de către primar, cu scopul de a vedea investiția extraordinară a autorităților locale din Arad, mai exact în aeroportul internațional. Am fost dezamăgit de candidatul PNL, Marilen Pirtea, care aplauda ideile domnului Falcă. M-a dezamăgit atitudinea de subordonare față de ideile domnului Falcă. Această atitudine nu aduce nici un plus județului nostru. Mă așteptam, în special, de la domnul Pirtea, să se gândească în primul rând la Timiș, și nu după la cât de bine dă în fața șefului campaniei naționale al PNL. Acest subiect nu poate fi tratat pe repede-îniante, așa cum a fost tratat”.

Totodată, conducerea PSD Timiș declară că investiția aeroportului internațional din Arad, în valoare de 2 milioane de euro, a fost făcută relativ recent. Concret, îniante de alegerile locale din luna mai, 2016. Aerogara presupune destinații internaționale, dar și naționale, către București, cu o companie care se numește Join Airlines. Însă în aerogara din Arad nu a avut loc nici o activitate în ceea ce privește traficul aerian. Investiția a fost făcută pentru a justifica banii comunității locale.

”Investiția a fost făcută pe credit furnizor. Adică se ia un credit de la compania care se angajează în activitate, iar compania garantează că va plăti prin activitatea desfășurată. Creditul nu semnifică banii direcți, ci cei care câștigă acea licitație. Garantul investiției a fost Consiliul Județean Arad. Singura activitate de pe aeroportul Arad a avut loc în septembrie 2016. Mai exact, un festival”, spune Sorin Grindeanu.

Compania aeriană, Join Airlines se pare a fi o companie fantomă, adaugă conducerea PSD Timiș. Compania nu are flotă de avioane și nu este nici înscrisă în registrul aeronautic al nici unei țări europene. Lipsește inclusiv rețeaua de vânzări de bilete, destintă pasagerilor.

”Domnul Faclcă face promisiuni doar în timpul campaniei electorale. Iar pe ministrul transporturilor îl rog să ia decizii tehnocratice. De asemenea, în spatele oricărei decizii luate, trebuie să stea anumite fundamentări economice și să se respecte legea”, transmite Sorin Grindeanu, președintele PSD Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ