11.2 C
Timișoara
miercuri 17 aprilie 2024

Marian Vasile și-a anunțat oficial candidatura pentru postul de primar al Timișoarei | Foto-Video

Cu o zi înainte de Mărțișor, fostul manager al județului Timiș, dar și fost vicepreședinte al Consiliului Județean, în mandatul 2013-2015, Marian Constantin Vasile promite o nouă primăvară în administrație.

În fața unei săli arhipline, în care s-au aflat oameni interesați de viitorul orașului, acesta și-a anunțat oficial candidatura la postul de primar al municipiului. Și nu din postura de om politic, mai exact de membru de partid, ci ,,în calitate de manager independent, ce nu poate fi influențat de cumetriile de partid”.

În opinia lui Marian Vasile, chiar această neapartenență politică ar putea fi marele său atu în batalia electorală care ne așteaptă la începutul verii.

Dar, în același timp, experiența acumulată în funcțiile avute până acum îl fac credibil pentru a conduce un oraș de importanța Timișoarei.

Evenimentul a fost deschis de actrița Daniela Bostan, cu un scenariu bine pus la punct, așa cum se vede la întrunirile electorale din țări cu tradiție democratică.

Chiar și apariția Lui Marian Vasile pe scenă s-a făcut ca în show-urile de tip american, cu mult aplomb și rafinament artistic.

Printr-o prezentare extrem de complexă, candidatul independent a folosit mijloace moderne de mass media digitală, însoțite și de un scurt film care a scos în evidență că trebuie făcut ceva urgent pentru Timișoara.

Discursul, bine structurat și prezentat fără plicticoasele foi de hârtie clasice în astfel de situații, a arătat de ce potențial dispune municipiul nostru și cât de puțin (sau cât de ineficient) este folosit.

Marian Vasile se dorește a fi „primarul tuturor” și absolut deloc al găștilor politice guvernate de interese financiare și tocmai de aceea militează pentru munca în echipă.

De altfel, apelul continuu la echipa de colaboratori este și cheia succesului său din administrație, certificat de premiul din 2022 pentru „Administratorul Public al Anului în România”, conferit lui Marian Vasile pe vremea când era managerul public al Județului Timiș.

Pe scurt viziunea prezentată de candidat se bazează pe patru piloni principali ce pot fi definiți în patru cuvinte esențiale:

– Incluziune

– Echilibru

-Performanță

– Civilizație

Pentru a ameliora traiul cetățenilor în acest colț de țară, Marian Vasile, care este și actualul președinte al Asociației Inginerilor din România, filiala Timiș, a propus soluții inginerești. El a anunțat cele trei mari domenii pe care va insista imediat după câștigarea mandatului de primar al Timișoarei.


Aceste argumente au fost foarte bine scoase în evidență și se axează pe următoarele segmente de infrastructură urbană:

– Soluții integrate de mobilitate urbană

– Soluții integrate pentru mediul de afaceri local, înainte de toate.

– Soluții integrate pentru educație și sport, respectiv pentru un oraș fără poluare

Toate cele trei capitole de dezvoltare a orașului se bazează pe mai multe axe urbanistice, ce trebuie rezolvate în etape.

,,Le spun timișorenilor că voi stopa risipa și incompetența prin care s-a făcut remarcată actuala administrație a Timișoarei. Toate proiectele mele de dezvoltare a orașului nu au nevoie de sume exorbitante, ci se bazează pe muncă onestă și pe pricepere inginerească. La cât de mare este, în prezent, bugetul Timișoarei e suficient ca el să fie folosit cu cap și coerent, astfel încât orașul să iasă din mediocritatea actuală”, a concluzionat candidatul independent la Primăria Timișoara, Marian Constantin Vasile.

 

 

Alte subiecte :

Colaborare culturală și educațională între Valencia și Timișoara

O temă deosebit de incitantă a fost aleasă pentru a fi cercetată în cadrul academic de profesoara Ariana Maria Jupâneanț. O...

FOTO – VIDEO | Percheziții în Timiș, într-un dosar deschis pentru trafic de droguri de mare risc

Procurorii DIICOT Timiș și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au descins, azi dimineață, la nouă adrese din județul Timiș și municipiul București....

Citește și :