0.1 C
Timișoara
joi 22 februarie 2024

Marian Cucșa despre casele din Sibiu ale președintelui Iohannis: ”au fost dobândite după un plan asemănător cu al unor clanuri din Timișoara”

ALDE reprezintă unul din cele două partide care conduc destinele țării în acestă perioadă.  Liderul județean al partidului, Marian Cucșa este destul de des văzut acasă, în Timișoara. Asta, cu toate că și munca din Parlament îi ocupă destul de mult timp. La ultima întâlnire cu presa, de joi, a dat lămuriri despre ultimele noutăți de la centru.

În privința celui mai proaspăt scandal de pe scena politică, Marian Cucșa crede că ”nu este suficient faptul că președintele Iohannis a pierdut dreptul de folosință a caselor primite ilegal și uzând de o fraudă evidentă. În acest caz organele statului trebuie să recupereze și prejudiciul pricinuit. A dobândit cam în jur de o jumătate de million de euro din acestă afacere în decurs de zece ani. Acești bani trebuie să ajungă ân vistieria statului sau a celui păgubit dacă acesta există. De asemenea ar trebui aplicate și penalitățile ce se impun. Casele din Sibiu au fost dobândite după un plan asemănător cu al unor clanuri din Timișoara. Scenariul este comun. Se fac rost de acte false ce sunt creditate ca fiind reale” acuză Marian Cucșa. Liderul ALDE Timiș are încrede că instituțiile statului își vor face treaba și vor luat atitudine și măsurile necesare în acest caz.

Pe de altă parte, politicianul timișorean, care este și membru în comisia parlamentară de control al SRI-ului spune că se elaborează un nou regulament. ”Cel de acum fiind din anul 1994 nu mai este deloc actual. Nu trebuie nimic nou inventat. Este suficient să se studieze regulamentele similare din câteva state europene și nu numai, mai avansate în acestă privință. Acolo exista legi mult mai practice cu aplicabilitate mai clară. Așa trebuie să fie și la noi. Se ia în calcul și numărul de mandate ale șefilor SRI, ca să nu se ajungă în situația unor baroniade în institutiile statului, unde se moștenesc funcțiile între membrii aceleeași grupări de interese” completează Marian Cucșa.

Aflat acasă, liderul județean a venit să ia pulsul organizației pe care o conduce. Până în aprilie se dorește un congres al partidului, pentru a avea noi conducători, validați prin vot, pe toate funcțiile. Pasul următor ar fi ca până în toamnă să se realizeze adunări de alegeri până la cel mai scăzut nivel. ”Nu trebuie să se mai găsescă la nici o organizație președinți sau alte funcții de conducere ce sunt interimari” precizează Cucșa. Politicianul timișorean se gândește să candideze la o funcție de conducere în Biroul Național dar încă nu știe precis care va fi această poziție.

Alte subiecte :

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei. Fiecare leu reținut în București înseamnă un leu furat din orașului nostru. Semnează petiția....

Ritivoiu nu-l iartă pe Nica! Bătălia pe banii primarilor din Timiș se ascute | VIDEO

În ianuarie, prefectul Mihai Ritivoiu a atacat în contencios administrativ hotărârile privind repartizarea sumelor din fondul pus la dispozitia instituției si a celor defalcate...

Citește și :